Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Pris: Der var mange rosende ord og rungende klapsalver fra de talrige fremmødte, da Magleby Skolecenter i mandags modtog den eftertragtede LBR Virksomhedspris 2014.

"Magleby Skolecenter hædres for i aktiv handling at give mange mennesker en mulighed for at komme nærmere arbejdsmarkedet," sagde formanden for LBR, Helle Jakobsen, i sin begrundelse for prisen.

"Magleby Skolecenter er udvalgt blandt mange nominerede, og står med denne pris som inspiration for mange andre virksomheder. Magleby Skolecenter står i tæt kontakt via en partnerskabsaftale med Jobcenter Slagelse, og har taget udfordringen op med mennesker, der har helt specielle sociale udfordringer," fortsatte Helle Jakobsen. Og en partnerskabsaftale giver folk på kanten af arbejdsmarkedet mulighed for at komme ud på en arbejdsplads og blive opkvalificeret, og få eller blive klar til en plads på arbejdsmarkedet. Det er dette kæmpe arbejde, som Magleby Skolecenter har præsteret siden 1999 med utallige positive resultater, der i dag belønnes ? og ikke nok med det ? jeres fantastiske koncept udvikles stadig, så der er rigtig meget at fejre i dag, sluttede formanden af.

I år har LBR overrakt to priser, en til en offentlig og en til en privat virksomhed, der i særlig grad udviser socialt ansvar og engagement ved at understøtte den lokale beskæftigelsesindsats.

Den offentlige gik til Bilka, og den private til Magleby Skolecenter.

Prisen og postmedarbejderen

Magleby Skolecenter havde selv valgt deres pris. Et kunstværk af Estrid Maria Eriksen fra Gimlinge, der i fantastiske former og farver karakteriserer skolecenterets brede arbejdsfelt. Og kunstneren fortalte levende om alle de brikker i hendes mosaik, der tilsammen giver det fuldgyldige billede af en skole i udvikling, men med et fast menneskeligt socialt fundament.

Efter fremlæggelsen fortalte to elever om deres succesfulde oplevelse siden de kom på Magleby skolecenter. Begge med en taknemmelighed over skolens professionelle måde at tackle arbejdsmarkedsproblemer på, og deres progressive metode til at få mennesker til at komme i gang igen.

Således rørte indlægget omkring den midaldrende postmedarbejders fyring os meget, indtil vi opdagede, at skolen faktisk var næsten færdig med at uddanne samme herre til kørelærer for alle skolens elever! - Jeg er en heldig mand, der aldrig havde drømt om, at jeg skulle blive kørelærer! ? Den tillid og det ansvar Magleby Skolecenter viser os, det føler vi os forpligtet til at give igen, sluttede eleven af.

Fremtiden

"Denne pris er et kanon skulderklap til os, og det betyder naturligvis, at vi fremover vil styrke indsatsen endnu mere for at hjælpe udsatte borgere tilbage på rette spor. Og det er en stor glæde for os," fortalte skoleleder Ingolf Ingemann Damm

Vi er i øjeblikket 80 ansatte omkring 70 elever af international herkomst, der undervises og uddannes forskellige steder i virksomheden. Vi har nogle opholdssteder, hvor de unge mennesker bor og fem andre steder, hvor de voksne elever bor. Og uddannelsessteder, hvor der er omkring 50 unge, samt beskyttet beskæftigelse for unge, der er færdig med uddannelsen.

Vi har omkring 15 forskellige arbejdsgrupper ansat her, lige fra lærere til mekanikere, og de er alle med til at nå vores mål om, at alle i vores samfund har en mulighed for at få en plads på arbejdsmarkedet.

Sluttelig løftede skolelederen sløret for Magleby Skolecenters nye indsatsområde i 2015, hvor man vil forsøge at gøre en forskel for autismeramte borgere.