Klik og se annoncen

Radiobiograf: Ideen til at genoptage radiobiografen kom ved den årlige generalforsamling i biografen.

'Skal vi ikke prøve at lave radiobiograf igen', spurgte Anders Jensen. Han kunne huske den helt særlige stemning, der var i Kosmorama, da Søren Bregendahl for snart mange år siden inviterede indenfor i biografen til noget helt nyt. Det gjorde dybt indtryk at sidde sammen i tusmørket og alene ved hjælp af en stemme blive ført ind i en helt anden verden, siger Anders Jensen.

Bestyrelsen var med på ideen, og derfor kan du nu komme til radiobiograf to gange i efteråret - den 24. oktober og den 21. november fra kl. 17-18.

Anders Jensen, som var en skattet højskolelærer på den tidligere Skælskør Folkehøjskole, står for lydforestillingerne. Først fortæller Anders lidt om dagens udsendelse, sådan at dem, der sidder i stolene, kan indstille sig på det, der skal opleves. Stemmen, deltagerne derefter skal lytte til den 24. oktober, tilhører forfatteren Martin A. Hansen. Han genfortæller en af sine egne noveller, 'Mødet med dyrene'. Efter fortællingen byder Anders Jensen på nybagt brød og kaffe, og der vil være plads til samtale om oplevelsen. Det hele varer ca. 1 time.

Den 21. november vil der være to stemmer i mørket. Udsendelsen denne dag hedder 'Tækkemanden og hans kone'. Hans er en gammel tækkemand fra Sydsjælland, som fortæller om sin dagligdag - et tidsbillede fra en svunden tid.

Radiobiograf er at lytte til kvalitetsudsendelser sammen med andre - præcis som når man samles for at se gode film i biografen. Ved radiobiograf er det bare på den indre skærm, at billederne dannes. Kosmorama opfordrer til, at du prøver det.

Billetter kan købes på www.kosmobio.dk.