Klik og se annoncen

Tekst og foto: Steen Andresen

Event: For fjerde gang afholder Kræftens Bekæmpelse Stafet for Livet i Slagelse Kommune, og det foregår som hver gang i Skælskør på stadion ved Skælskørhallen. Et storslået arrangement for tidligere og nuværende kræftpatienter, deres pårørende og i øvrigt alle, der ønsker at være med til at støtte det gode formål. Og der er nok at se, høre og smage på for hele familien i de 24 timer, stafetten foregår.

Stafet, musik og børnetelt

Efter åbningstale af sognepræst Lise Flindt Hansen kl. 12.00 lørdag sætter stafetten i gang. Første runde gøres af Fighterne i de solgule T-shirts. Fighterne er de tidligere og nuværende kræftpatienter, der er tilmeldt stafetten. Derefter fortsætter stafetten de næste 24 timer af de tilmeldte hold natten igennem og frem til søndag kl. 11.50, hvor den sidste runde tages af Fighterne. Sidste år blev der gået i alt 12.073 omgange på cindersbanen, og det svarer til 4.840 km.

Der er tilmeldt 12 hold, målet er 20 hold, fortæller Hanne Kousgaard, så vi håber at mange flere enten selv vil oprette og tilmelde et hold, eller kontakte os, så vil vi være behjælpelige med, at man deltager på et af de eksisterende hold.

Søndag kl. 12 vil formanden for Stafet for Livet Skælskør Hanne Kousgaard og badmintonstjernen Hans Kristian Vittinghus slutte årets stafet af.

Undervejs har alle på pladsen kunnet få børnene underholdt og beskæftiget af Karen Sieling i Team Frirums Workshops i børneteltet. De voksne kan så imens glæde sig over underholdningen fra scenen styret af Allan Nicolaisen, som kan præsentere Jacob og Jonas, Dansehuset, Natsjakket, DJ Michael og lørdag aften Flying Rocks, der afløses af Lars Ørlunds historiefortælling i en times tid over midnat!

Søndag startes for de morgenfriske med zumba med Maja og bandet Hummerklo underholder under den sidste del af stafetten til den slutter.

Lysceremoni

Der kan naturligvis også undervejs i de 24 timer købes mad og diverse drikke, ligesom der lørdag eftermiddag er auktion på pladsen af Jan Helmer og kl. 19 bankospil i fællesteltet.

Men måske er den største oplevelse at overvære Stafettens Lysceremoni. Lysceremonien tager sin begyndelse kl. 22 lørdag aften, og de 3-400 lysposer med følsom tekst eller budskaber i billedform betager publikum hvert eneste år i aftenskumringen og frembringer en fantastisk stemning på pladsen.

I år vil der mellem de mange lysposer blive placeret poser med bogstaver, og kan du finde 'sætningen', så kan du vinde en præmie.

Stafet for Livet håber, at rigtig mange vil finde vej til Skælskør stadion i kommende weekend den 16. og 17. juni og bakke op om arrangementet og det gode formål, fortæller Hanne Kousgaard, ligesom det ikke var muligt at stable så stort et arrangement på benene uden stor hjælp fra de mange positive sponsorer.