Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Skælskør: Som en afløsning for foreningen Spis Ude, der stoppede for tre år siden, startede gruppen Spissammen i Skælskør. Dog med den forskel, fortæller en af initiativtagerne, Lisa Medici, at medlemmerne selv skulle deltage i madlavningen. Madlaverne bestemte selv menuen, borddækningen og oprydningen bagefter. Stedet var Det røde Pakhus. Og altid var der et stikord. And - og så skulle der laves and på tre forskellige måder. Fisk - fisk på tre forskellige måder, og altid, så der også var mad til dem, der ikke spiser kød.

Ophør og donation

Der er fem i bestyrelsen, og der deltog altid mindst to fra bestyrelsen i madlavningen. Erik Rasmussen for at nævne manden først, og så ellers Marica Kukolj, Kirsten Langhorn, Anna Lisa Larsen og Lisa Medici. Medlemmerne har ligget på omkring 65, men efterhånden kom antallet ned på 35, og da der samtidig var skåret ned på spisningerne og to blev aflyst i 2018, så er det nu tid til at stoppe. Denne beslutning er gjort i samarbejde med medlemmerne.

Foreningen overtog overskuddet fra den gamle Spis Ude, og samtidig betalte medlemmerne 75 kr. for hver spisning, så der er her ved lukningen et lille økonomisk overskud på 5000 kr., som skal videresendes.

Disse penge er bestyrelsen enige om skal doneres til Salonen med 1000, - kr., Varmestuen i Præstevangen skal have 2000, - kr., og de sidste 2000, - kr. går til Juleaftenarrangementet i Det røde Pakhus.

De undervejs indkøbte køkkenredskaber bliver i pakhusets køkken.