Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

'Tak for dig og tak for din indsats', lød det fredag morgen gentaget 27 gange af Pia Kimer Jacobsen, formand for Skælskør Erhvervsforening og filialdirektør i Sparekassen Sjælland, da der var indkaldt til ildsjælefest i Det Røde Pakhus. En fest sat i værk for at kåre vinderen af Skælskør ErhvervsForenings Ildsjælepris 2017, som er stiftet i et samarbejde mellem netop Skælskør Erhvervsforening og Sparekassen Sjælland.

Roser på stribe

'Den stille slider', 'En kæmpe ressource', 'garant for mange arbejdspladser', ''en fremragende formidler', 'den store drivkraft', 'en uvurderlig indsats'. De flotte ord var mange og velfortjente til de 27 nominerede ildsjæle, men kun en kunne modtage prisen, og det blev Ulla Kløcker.

'Ulla Kløcker bidrager med så meget af sig selv på utrolig mange forskellige måder og ved mange forskellige lejligheder. Ulla Kløcker er den stille slider, der får alting til at glide', lød det blandt andet i indstillingen.

Kan slet ikke lade være

Ulla Kløcker vil af mange i Skælskør være kendt som både instruktør og kasserer i Eggeslevmagle SG&IF, leder af Solskinstroppen og medlem af komiteen for Skælskør Børnefugleskydning.

Med prisen fulgte en smuk keramikengel skab af keramiker Nelly Gaskin samt en check på 5.000 kroner.

'Jeg får masser af energi og kan slet ikke lade være', lød begrundelsen for det store lokale engagement fra Ulla Kløcker selv, da prisen var i hus.

Men selv om der blev sat navn på årets ildsjæl i Skælskør anno 2017, understregede Pia Kimer Jacobsen, at festen fredag morgen var for alle ildsjæle i Skælskør.

Hyldest til alle

'Vi ved, at der er mange flere ildsjæle i Skælskør, end de der er her i dag, og vi hylder hver og en af jer. Uden en frivillig indsats og et stort sammenhold, var der ikke det liv i Skælskør, som der er i dag', lød det taknemmeligt fra Pia Kimer Jacobsen. Indledningsvis fik hun også takket alle de frivillige ildsjæle, som før, under og efter ildsjælefesten har været med til at stable festen på benene samt afslutningsvis ikke mindst Varelotteriet, som gjorde festen mulig med en økonomisk håndsrækning på 25.000 kroner.

Hip hip hurra

En fælles fødselsdagssang til borgmester Stén Knuth, der på dagen fyldte 53 år blev det også til

'Vi er dig dybt taknemmelig for, at du altid har bakket op om Skælskør', lød ordene fra Pia Kimer Jacobsen, inden Stén Knuth fik en klapsalve med på vejen fra de 170 morgenfriske gæster i det julepyntede pakhus.

We are Skælskør

På programmet til ildsjælefesten var også et samlende og muntert indslag af dirigent og komponist Jakob Høgsbro, der i den grad fik stemningen i top ved at iscenesætte fælles kor-opvarmning og fællessang - ikke mindst af den til lejligheden komponerede Skælskør-sang på melodien 'We Are The World' skrevet af Lionel Ritchie og Michael Jackson.

'Vi har valgt at gi, vores tid og vores ild, for sammen kan vi nemlig alt, bare du og jeg', lød budskabet i omkvædet meget apropos.

På to timer var det hele slut, men hvilken to timer. At Skælskør og byens ildsjæle står sammen, var ingen af de morgenfriske gæster vist i tvivl om, da de gik derfra med et honninghjerte i hånden med ordet ildsjæl skrevet på i glasur.