Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

TEam-gym: Den sidste weekend i november deltog knap 100 junior-piger i alderen 13-17 år i team-gym for at få en plads på landsholdet. Niveauet var højt, og det var marginaler, som afgjorde, hvem der fik de eftertragtede pladser, fortæller Floras mor, lærer Huyen Lam Weile fra Skælskør.

Der skulle udvælges 34 piger, som skulle være fundamentet for det kommende landshold til EM i Portugal efteråret 2018 for både juniorpige og juniormix.

LÆS OGSÅ: Volleyklub samlede 70 børn til boldleg i juleferien

Flora Lam Weile, fra Skælskør som til dagligt springer for Slagelse Team-Gym deltog i udtagelsen.

Udtagelsen forløb rigtig godt for Flora, der med et højt niveau og sikker udførelse i alle tre discipliner (rytme, trampet, bane) trods sin unge alder blev udtaget til bruttotruppen på landsholdet.

Flora var i sidste weekend før jul til sin første landsholdssamling.

Blomsterpiger

Floras søstre hedder Iris og Lilje, så man må sige, at det er en flok blomsterpiger, Huyen Lam Weile og hendes mand har.

Flora er 13 år gammel og går på første holdet med 10 piger i Slagelse Team-Gym. Der var fem fra vores klub, der stillede op til udtagelsen, og kun Lykke og jeg blev udtaget, fortæller Flora.

Omkring landsholdet træner vi hjemme i klubben, og siden er der samlinger, hvor vi træner i fællesskab, fortæller Flora.

Til daglig går Flora i 7. klasse på Skælskør skole, hvor hun stortrives med sine kammerater. Flora er både glad og stolt over sin udtagelse, men hun ved, at på trods af sit store talent kræver det målrettethed og hårdt arbejde. Flora har kun gået til Team-Gym i 4 sæsoner.

Flora drømmer om at komme ud og se verden med team-gym både med sit klubhold Slagelse og landsholdet.

Og Skælskør Avis skulle hilse og sige, at hvis der skulle være nogle lokale virksomheder, som skulle have interesse i at sponsorere Flora, er man hjertelig velkommen til at melde sig.