Klik og se annoncen

Skælskør: I deres lejlighed i midten af Skælskør arbejder kunstnerne Ida Guldhammer og Ole Lejbach på højtryk med pensler, maling og foldet papir for at blive klar til den nye forårsudstilling i Skælskør Kunstforening.

De to kunstnere, der danner par privat, arbejder med hver sin type af kunstmedier. Ida Guldhammer kreerer papirskulpturer, mens Ole Lejbach dyrker tegningen og maleriet. Men fælles for dem er, at de henter deres inspiration i naturen.

Ole Lejbach maler den natur han oplever, når han rejser rundt i Danmark og i Europa. Og på udstillingen i Magasinet kommer man som gæst til at gå på opdagelse i scenerier lige fra Granada i Spanien til et maleri af Egerup Strand, som lige nu står her på staffeliet, og som han satser på bliver tørt til udstillingen.

Lejbach stræber i sine malerier efter at indkapsle den særlige stemning, som han har oplevet hvert sted. Og han håber, at de der ser hans kunst kan mærke støvet i munden, når de ser Granadamaleriet. At de føler sandet og vinden i ansigtet, når de ser den kunstneriske udgave af Egerup Strand.

"Hvis jeg med mine referencer kan ramme andres referencer, så de på den måde får noget ud af kunsten, så er mit mål som kunstner nået," siger han.

Hvor Ole Lejbach i sine oliemalerier arbejder med større landskaber, kyststrækninger eller udsnit af disse, arbejder Ida Guldhammer med de mindre detaljer. Og hun har de seneste år kastet sin kærlighed på træernes blade. Så mens bladene på træerne i Skælskør Lystskov stadig lader vente på sig, er det en helt anden sag i arbejdsværelset ud mod Algade, hvor Guldhammer lige nu er i gang med en ny kunstserie af foldede papirblade.

"For mig er de et symbol på liv og død. Fra det lille frø, der spirer og vokser, til bladene springer ud og til de ingen falder af træerne. Der er noget alvorligt i min kunst, selvom selve papirkunsten fremstår flot og på grænsen til det dekorative. Og det håber jeg, at folk også vil opleve," siger hun.

Ida Guldhammer og Ole Lejbachs udstilling har fernisering lørdag den 4. maj klokken 13.00 i Magasinet i Strandgade i Skælskør. Herefter kan udstillingen ses fredag, lørdag og søndag fra 14.00-17.00 indtil den 26. maj. Alle er velkomne, og entréen er gratis.