Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Havneliv: Med Harboes nye, flotte besøgscenter på den ene side og de sørgelige rester af højskolen på den anden, gik det i fuld fart ud over vandet i inderfjorden, da Skælskør Amatør Sejlklub inviterede avisens udsendte med ud at sejle i en af de både, hvor man skal holde godt fast, når der bliver givet los, vel ude af havneområdet.

Det er sådan en tur, der får det store smil frem, når vejret spiller fuldstændig, som det gjorde lørdag med høj sol og varme. Så er det bare ekstra sjovt, at lege på vandet.

Og det var der heldigvis en del, der gjorde, da sejlklubben inviterede til Havnens Dag. Her blev der luftet alt fra små og store joller til de hurtiggående motorbåde til kajakker og surfboards. Det blev til en del våde numser hos de mange unge, der gerne ville en tur ud på vandet, men havde glemt badetøjet til lejligheden. Men hvad gør det, når bare man har det sjovt.

Havnens Dag var et landsdækkende arrangement, der blev afholdt i godt 100 lystbådehavne over hele landet. Formålet er at sætte mere fokus på livet i havnene, og sejlklubben vil meget gerne have flere unge til at komme og lege med. Også selv om de allerede har godt fat i rigtig mange, bl.a. via det unikke Søstjerne-tilbud for de alleryngste, der herigennem lærer at blive fortrolige med vandet.

Populære havkajakker

Roklubben havde koblet sig på dagen med et åbent hus arrangement. Her fik landkrabber mulighed for at komme med ud i en inrigger eller prøve havkajak. Til juli starter et nyt havkajakkursus, og her fik klubben et par ekstra navne på tilmeldingslisten ud af åbent hus-dagen.

Også fra Falckstationen kunne man komme med ud at sejle lørdag. Og der er noget særligt over, ikke bare at sejle, men se Skælskør fra en anden vinkel end man plejer. Fra Solsikkens fyldte terrasse flød liflige jazztoner og der blev vinket og smilet ned til de sejlende.

Mens der var lidt mere luft ude på vandet, var det en varm omgang for deltagerne i Broopløbet. Godt 50 voksne og børn kridtede løbeskoene og deltog i det lille byløb.

Smagfuld dag i pakhuset

En lind strøm af mennesker valfartede lørdag til Det Røde Pakhus, hvor der blev holdt Smagen af Skælskør. Her blandede musik og sang sig med lokal kunst, salg af søde, røde jordbær, smagsprøver fra lokale restaurationer og meget mere i en skøn forening.

Lions Skælskør skød salget af lodder til årets Harboeræs i gang, og drømmen om at vinde den store gevinst på 10.000 kr. lever.

Alt imens hele havneområdet var i levende vigør til lidt ud på eftermiddagen, var der mere stille i Algade. Der er bare noget ved vandet, der lokker, når sommeren rigtig slår til. Og lørdag var der lidt for enhver smag netop her i Skælskør.