Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Man må sige, at der er stil over det, når Skælskør fejrer lyserød lørdag. Ikke alene er Skælskør Marinegarde på gaden for fuld udblæsning, de er også iført flagrende lyserøde tylskørter. Både pigerne og drengene i orkesteret.

Og masser af bh-guirlander i alskens kulører og kvaliteter hænger hen over gaden fra Nytorv til Havnepladsen. Mange trukket op i en rimelig højde, som understreger begrebet 'støt brysterne', andre i faretruende lav højde, som enten relaterer til ophavskvinden eller som indikerer, at man skal støtte dagens gode formål.

LÆS OGSÅ: Lyserød lørdag med dans og auktion

Marinegardens følgere måtte konstant støtte op i brystholderne, så garden kunne smutte under. Specielt den store trækbasun havde problemer med at komme under visse af guirlanderne, og var et par gange ved at blive viklet ind i flere af størrelse 78B og især 80C.

Musik og gågade

Det gode milde vejr havde trukket mange af huse, og det vrimlede med mennesker på den festklædte hovedgade hele formiddagen. Byens dygtige Marinegarde sørgede for musikken enten i marcher op og ned ad gaden eller ved ophold på torvene undervejs.

LÆS OGSÅ: Lyserød lørdag i Korsør

P-pladsen på butikstorvet var propfyldt og det vrimlede med glade borgere, der gik til og fra den udsmykkede hovedgade.

Og den overdådige donation af aflagte bh'er kunne i den grad imponere de fleste, og flere af de mandlige gæster på hovedgaden og butikstorvet bag Algade drøftede i tilfældigt opståede klynger om der overhovedet kunne findes en kvinde i byen, der havde bh på eller i skabet derhjemme.

Ingen turde spørge, men rigtig mange benyttede lejligheden til at donere til det seriøse formål omkring kampen mod brystkræft, hvor lørdagens donationer netop er med til at styrke forskningen omkring denne sygdom.