Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Sommerliv: Det er sommerferietid og mange steder drosles der ned på aktiviteterne for at slappe af. Men ikke i Skælskør, hvor byen hele sommeren igennem vil syde af aktivitet og stemning.

Det hele blev skudt i gang lørdag med motorcykler gennem Algade og musik fra DM-aktuelle Marinegarden. Og nu fortsætter det slag i slag helt frem til starten af september, hvor Kulturel Folkefest løber af stablen.

Nogle aktiviteter går igen over hele sommeren, det gælder bl.a. muligheden for at komme på fjordsejlads med Skjelskør V, der er Ninja Sommersjov hos Tao Centret, Danmarks Busmuseum er åbent og det samme er Kosmorama, der viser film for både børn og voksne.

Aktive lørdage

Især lørdagene bliver aktiv. Når vejret indbyder bare det mindste til det, er der live musik både på Solsikkens og Café Nytorvs skønne terrasser og i Cassiopeias gård. Pariserbussen kører gratis rundture og fra Havnekontoret kan man gå på Edu-Caching oplevelse.

Borreby har flere rundvisninger i løbet af sommeren og som noget nyt er caféen åben på udvalgte dage med salg af is, drikkevarer og en flad ostemad, hvis man slår vejen forbi herreborgens skønne omgivelser.

Onsdag den 12. juli bliver en stor dag i Skælskør, når der for tredje år i træk afholdes Keramikfestival. Glæd jer til keramik i topklasse rundt i hele byen.

Det er for børn

Børn skal bide særligt mærke i Børnekunstskibet M/S Bibiana, der lægger til kaj den 23. juli. Her kan man selv lave kunst og prøve virtual reality ombord på skibet i den lille uge det ligger i havn i Skælskør.

Som del af årets Familiefestival bliver der for børn igen tilbudt billedskole i byen og udfordrende leg i Ninjaskolen ved Eggeslevmagle. Sommeren byder desuden på cirkussjov, børnefugleskydning og sjov i Algade på Børnenes Dag den 5. august.

Større Harboe ræs

Harboe Ræset bliver større i år, idet Lions Club Skælskør kan fejre jubilæum. Så der er ekstra flotte præmier på højkant den 12. august. Samme dag, som der afholdes Matadordag i byen.

Og som nævnt rundes sommeren af med Kulturel Folkefest med alt fra kirkekoncert, aftenåbent og gratis morgenbord til børnesjov i pakhuset.

Det er bare lidt af det Skælskør kan byde på. Rundt om i butikkerne kan man gratis hente et program. Det kan også hentes på Bykontoret i Den gamle Købmandsgård på Algade, hvor der er flere informationer om datoer og tidspunkter.