Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Førsteplads: For garderne i Skælskør Marinegarde er det altid hyggeligt at mødes med vennerne om torsdagen, men forrige torsdag var stemningen bare endnu bedre. Her var der nemlig for alvor noget at fejre.

Gardens seje piger og drenge havde spillet sig til en flot første plads ved Brass Band Battle i Hvidovre, og kunne også prale af, at have den bedste solist - 11-årige Daniel Bo Langkjær Tange.

Der var omkring 400 musikere med i konkurrencen, og det var publikum, der valgte vinderne. Det betød, at der skulle skrues lidt ekstra op for underholdningsværdien, og det formåede Skælskør Marinegarde i sådan grad, at de fik lov til at tage vandrepokalen med hjem.

- Det var en god oplevelse, og vi havde en sjov dag. Det er altid dejligt at spille sammen med andre bands, og for en del af vores gardere, var det også første gang, at de var med til i den type konkurrence. At vi vandt, gjorde det da bare endnu bedre, men det var ikke derfor, vi tog afsted, siger Jeanette Vinholt, der er formand for Skælskør Marinegarde.

Vækkede naboerne

En af de gardere der var med for første gang, var Svend Andersen Kløcker. Han og de andre yngre gardere deltog ikke i aftenfesten, hvor vinderne skulle udråbes, og det betød, at han fik beskeden om førstepladsen derhjemme.

- Jeg vækkede faktisk naboerne, fordi jeg blev så glad. Det var ret vildt. Det var sjovt at stå på scenen og spille. Vi kunne mærke, at publikum var meget oppe og køre.

For Daniel Bo Langkjær Tange blev det også en speciel oplevelse. Han charmerede publikum med sin mestring af barytonen, og de kvitterede ved at stemme på ham som 'Bedste Solist'.

- Det var fedt at spille for alle de mennesker. Jeg blev glad, da jeg fandt ud af, at jeg var blevet 'Bedste Solist'.

Klar til DM for bygardere

Efter at have fejret sejren med kagemand, bobler og pølsehorn, skulle torsdagen naturligvis også bruges på at øve. DM for bygarder venter nemlig lige om hjørnet, den 4.-7. juli, og Skælskør Marinegarde forventer at ankomme til Vejen, hvor konkurrencen afholdes, i topform.

- Vi har øvet virkelig meget, og vi er klar. Det er hele holdet, der tager afsted, og vi gør meget ud af det sociale på turen. Forældrene er også med som supportere, og det plejer bare at være en fantastisk oplevelse for alle. Vi har heldigvis også fået en fantastisk opbakning fra de lokale virksomheder, der sponsorerer garderne med personlige sponsorater til turen. Det er vi så glade for. Det er fedt at mærke, at der er så mange, der støtter op om garden og vores børn og unge mennesker, siger Jeanette Vinholt.

Skælskør Marinegarde deltager i konkurrencen for brass bands, junior trommekoncert, bymarch og tattoo show ved DM.