Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Status: Boeslunde er en lille by på Sydvestsjælland med 788 indbyggere (2019). Boeslunde er beliggende i Boeslunde Sogn syv kilometer nord for Skælskør, ni kilometer øst for Korsør og 14 kilometer syd for Slagelse. Byen hører til Slagelse Kommune og er beliggende i Region Sjælland.

Boeslunde Kirke og Boeslunde Skole ligger i byen.

I og omkring byen er der siden midten af 1800-tallet blev gjort en lang række store guldfund, der vidner om, at området har været et vigtigt centrum i bronzealderen.

Lys forude

Sådan skriver Wikipedia, den frie encyklopædi, om Boeslunde.

Men den siger ikke noget om, at Boeslunde har en Dagli'Brugs. Med en bestyrelse, der består af formand Kurt Stilling, næstformand Jens Knudsen, sekretær Anne Hansen, medlem Martin Himmelbo, medlem Thomas Nordkvist og Charlotte Bang Cruse. Normalt er der syv medlemmer i bestyrelsen, så der mangler et enkelt medlem. Desuden er tre af medlemmerne på valg, så der skal vælges fire medlemmer på generalforsamlingen den 22. april kl. 19 i Laden.

Inden da skriver bestyrelsen i Boeslundebladets marts-nummer en situationsrapport fra Brugsen:

Der er mørkt derude, men der er heldigvis stadig lys i Brugsen. Det betyder langtfra, at alle bekymringer er væk, men det er alligevel et tegn på, at der er en vilje til at drive vores lille butik videre, og at COOP stadig er med os.

Desværre tegner regnskabet for 2019 til at blive rigtig dårligt, idet der forventes et underskud i flere hundrede tusind kroners klassen.

Resultatet præsenteres og uddybes på generalforsamlingen i april.

Nye tiltag

Og bestyrelsen fortsætter: Vi er meget taknemmelige for al opmærksomheden og den trofaste handel, som mange lægger i butikken. Dog er vi efterhånden kommet til den erkendelse, at det ikke er muligt at få en rentabel butik med overskud på bundlinjen med en fortsat drift, som den ser ud i dag. Derfor arbejdes på flere fronter for at forbedre situationen.

Det undersøges i øjeblikket, om der er mulighed for at fusionere eller lave andre former for samarbejde med andre butikker.

Det er umiddelbart ikke sandsynligt, men flere muligheder prøves stadig af.

Endvidere er der sket en del omrokeringer med inventaret. Formålet er at indskrænke sortimentet en smule, så der fremover kun føres et basissortiment.

Det betyder, at man stadig kan få alle gængse varer, men udvalget inden for de enkelte varegrupper vil være mere begrænset.

Denne øvelse vil forhåbentlig betyde, fortæller bestyrelsen, at der vil være færre kasserede produkter, en større omsætningshastighed og lavere binding af kapital.

Udvidet handel og generalforsamling

Udover ovennævnte tiltag undersøges det ligeledes, om man kan få mere handel med de nærliggende institutioner. Og sidst, men ikke mindst, kan nævnes at Boeslunde Lokalråds LUP-gruppe er i dialog med Slagelse Kommune og et par bygherrer om opførelse af nye boliger og dermed flere borgere i Boeslunde.

Der afholdes efter planen generalforsamling i Boeslunde Dagli'Brugs den 22. april kl. 19 i Laden, men hold venligst øje med, om Coronaepidemien udsætter denne.