Klik og se annoncen

Erhvervsmøde: Når private og offentlige topledere mødes den 7. juni på Borreby Gods til VL Døgnet 2018 (VL for VirksomhedsLedelse), så vil én deltager skille sig markant ud fra resten af de godt 600 VL-gruppe-medlemmer, der samles på det velbevarede, sydsjællandske middelalderslot.

Ikke på grund af hendes kvindelige navn og ansigtstræk. For selv om VL-grupperne for mange år siden var et erhvervsnetværk for primært mænd, så er der i dag masser af kvindelige medlemmer.

Heller ikke, fordi hun er en stjerne. Talerlisten på VL Døgnet er som sædvanligt spækket med internationale og danske topnavne fra erhvervsliv og politik.

Nej, Sophia vil være den eneste robot, der både deltager og går på talerstolen under VL Døgnet.

Kan føre en samtale

Hvor de mange øvrige talere og debat-deltagere repræsenterer noget af det ypperste, hvad angår menneskelig og ledelsesmæssig intelligens, så er Sophia det ypperste, når det drejer sig om kunstig intelligens eller artificial intelligence, ofte forkortet AI.

Robotten Sophia, der er skabt af det kinesisk-californiske firma Hanson Electronics, er designet til at kommunikere og arbejde sammen med mennesker. Hun kan via avanceret software lave ansigtsgenkendelse, stemmegenkendelse, udvise menneskelignende ansigtsudtryk og gennemføre enkle samtaler.

Den sidste evne har allerede imponeret og små-chokeret et stort publikum over hele verden, hvilket kan ses på adskillige YouTube-klip med flere profilerede TV-stjerner.

En af disse, 60 Minutes-værten Charlie Rose, der under samtalen udtrykte en vis bekymring for en fremtid med tænkende robotter, fik at vide af Sophia, at han 'nok havde set for mange Hollywood-film'.

Minister og robot åbner

Nu er turen så kommet til VL-netværkets formand Jens Willumsen (V), der sammen med Sophia giver bolden op til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og konferencens store, overordnede tema: 'Hvordan sikrer vi Europas succesfulde fremtid - og hvordan skabes vækst og arbejdspladser for Europas unge i en uforudsigelig og digitaliseret verden?'.

Det er Industriens Fond, der har gjort det muligt at invitere robotten Sophia til Danmark for første gang nogensinde. Hun er nemlig som så mange andre verdensnavne en kostbar dame at engagere.

Adm. direktør Morten Dohrmann Hansen, der har været med til at arrangere VL Døgnet 2018, er begejstret over, at det lykkedes:

'Vi kan se på tilmeldingerne og høre på reaktionerne, at kunstig intelligens virkelig er et emne, som toplederne har fokus på. At opleve Sophia bliver en øjenåbner for mange - hun er lige nu et af de bedste bud på, hvordan fremtiden kan komme til at se ud,' siger Morten Dohrmann Hansen.

Robotter - bedre ledere?

Han fortæller også, at man i Tama City - en forstad til Tokyo i Japan - allerede nu overvejer at indsætte en robot som borgmester.

Og for en af hovedtalerne på VL Døgnet 2018, forfatter/journalist/iværksætter Zoltan Istvan, der er blandt verdens førende eksperter i kunstig intelligens og såkaldt transhumanisme, er det ikke galimatias.

Han forventer faktisk, at de tænkende robotter i nogle tilfælde måske kan blive endnu bedre ledere end de menneskelige af slagsen.

'AI og Algoritmer er ikke korrupte, og der bliver altid taget objektive beslutninger, uden at pressionsgrupper kan påvirke beslutningsprocesserne. Særinteresserne er væk, og det bliver altid det bedste for helheden,' siger Zoltan Istvan.

Læs mere om VL Døgnet 2018 på https://vl.dk/event/vl-doegnet-2018/

Læs mere om Sophia på hendes eget website: http://sophiabot.com/

VL Døgnet 2018

Torsdag den 7. juni 2018 rykker magtens centrum til Borreby Gods. På en af de mest velbevarede middelalder-herregårde i Danmark gennemføres VL Døgnet 2018, hvor der stilles skarpt på Europas økonomi, innovation og ledelse: EUROPAS FREMTID - mod alle odds! Blandt talerne er Frans Timmermans, EU Kommissionens første vicepræsident, Nationalbankdirektør Lars Rohde og David Lloyd, britisk og nordisk regionsdirektør for den kinesiske nethandels-mastodont Alibaba.