Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Restaurant: Det er svært at forestille sig, at der bag de store glaspartier, facadeskiltene med Korsvejens Auto og den store metalport skal afholdes konfirmation i smukke omgivelser i maj 2020. Ikke desto mindre er det planen.

I mange år har der været autoværksted på Korsvejgård, der ligger lige ud til rundkørslen ved Boeslunde, på landevejen mellem Skælskør og Slagelse. Sådan er det ikke længere - langtfra.

Hvis alt går efter planen, bliver det i stedet restaurant, selskabslokale, kafferisteri og brugskunstforretning. Idemændene bag, er de nye ejere af gården, Daniel Valentin og Daniel Cartney.

De overtog stedet 1. september, men har lidt før tid fået lov til at gå i gang med arbejdet, der i løbet af de kommende måneder, skal forvandle værkstedet til drømmestedet: CA-VA.

- Vi har altid gerne ville have et landsted, og lave noget selv. Noget hvor folk får en lækker oplevelse, og stedet her er perfekt, synes vi, siger Daniel Valentin, der er opvokset i Korsør, og derfor kender omegnen rigtig godt.

Nærvær og tid

De har begge to flere års erfaring fra hotel- og restaurations branchen, blandt andet fra Restaurant Lystbådehavnen i Korsør og Comwell Korsør. Derfor var det også naturligt for dem at gå den vej, da de skulle beslutte, hvad lokalerne på gården skulle bruges til.

- Det skal være et sted, hvor der er nærvær og tid. Små hyggelige borde og mulighed for at komme og købe vores kaffe eller brugskunst. Vi starter med at have selskaber, og med tiden håber vi, at det også kan blive til a la carte. Der er ikke rigtig en formel på noget. Vi er ikke afhængige af at have fyldte borde hver dag, på grund af en høj husleje. Det er os, der står for det hele, og så vil vi hellere hygge om gæsterne og give en god oplevelse, siger Daniel Cartney.

Laver det hele selv

Og når de siger, at de vil stå for det hele selv, så mener de det. Transformationen fra autoværksted til restaurant og kafferisteri, har de også selv kastet sig over.

- Der er nogle venner, der hjælper os, og så selvfølgelig fagfolk til det, der kræver det, men ellers gør vi det selv. Vi skal male og ordne gulve. De store automatiske porte skal selvfølgelig også væk, og så trænger gårdspladsen til en tur. Der vil vi gerne have en lille dam, og lave det hyggeligt, så man kan sidde og drikke kaffe. Vi skal være klar til den 4. maj, for der er det første selskab booket, men det bliver heller ikke noget problem, siger Daniel Valentin.