Klik og se annoncen

SOMMERMAD: Siden opstarten i november 2017, har Kok 25 været igangsætter af en række konkurrencer i forbindelse med lokale musikarrangementer i Det Røde Pakhus og Borreby Teater, samt arrangeret rundvisning på Harboes Bryggerier og dertil serveret tre-retters menu baseret på 3 forskellige øl.

Nu er turen kommet til at sætte fokus på nogle af de lokale og lækre frugter, der avles omkring Skælskør.

Fredag d. 13. juli, byder Kok 25, sammen med Danfrugt, på en aften, der står i de lokale frugters tegn. Danfrugt åbner op for en rundvisning på plantagen i Skælskør og giver dermed et unikt indblik i produktionen af frugterne, herunder hvordan de passes og plejes, indtil de bliver anvendt til forskellige formål.

At promovere de lokale aktiviteter og råvarer, er et vigtigt punkt for Kok 25, fortæller indehaver og kok, Anne Geraae: 'Jeg har jo efterhånden kommet i byen igennem flere år og har siden min første tid i Skælskør, beundret de lokale ildsjæle og virksomheder, der bidrager til at skabe et aktivt lokalsamfund. Da vi besluttede at åbne Kok 25, var det vores ambition, at blive en aktiv del i at sætte fokus på alt det gode ved og omkring byen.

At der nu sættes fokus på lokale frugter, er helt naturligt for Anne, siger hun og fortsætter: 'Efter vores gode aften med rundvisning på Harboes Bryggerier, hvor interessen var helt overvældende, var det kun naturligt, at kigge på nogle af de andre muligheder, som området byder på. Vi kontaktede Danfrugt, som heldigvis gerne ville være med og dermed vise hvordan de avler lokale frugter af høj kvalitet.'

Arrangementet d. 13. juli, byder udover en tre-retters menu og rundvisning hos Danfrugt, også på en tur med en af de lokale veteranbusser imellem Kok 25 og Danfrugt, så de tilmeldte ikke selv skal køre frem og tilbage.

De tre retter denne aften, er med fokus på hhv. pærer som det bærende element i forretten, blommer som lækkert tilbehør til hovedretten og kirsebær i desserten. Som Anne siger: 'Det er tre dejlige sommerfrugter, som hver især har nogle fantastiske smage, når vi får dem helt friske fra plantagen.'