Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Bogudgivelse: 'Goddag, det er færdselspolitiet.'

Den indgangsreplik har nok fået mange trafikanters håndflader til at føles lidt klamme og deres hjerte til at sætte frekvensen op. Det er nok også den hilsen, danskerne har hørt landets måske mest kendte færdselsbetjent, Vlado Kobas Lentz, sige flest gange, når han er tonet frem på Tv-skærmen i programserien Politijagt på Kanal 5.

Lørdag var han så på besøg i Steenfeldt Bog & Ide i Skælskør, for at promovere sin bog, der meget velvalgt hedder 'Goddag, det er færdselspolitiet'.

Vlados popularitet kan der ikke herske nogen tvivl om. Allerede fra hans ankomst klokken 12.00 var der pænt besøgt af både voksne og børn, der gerne ville have en snak, et billede sammen med hovedpersonen og en hilsen i bogen, enten til sig selv eller som julegave.

Udsolgt fra forlaget

Populariteten afspejler sig også i bogsalget. Forlaget kan nemlig allerede melde om udsolgt, og skal i gang med at lave første genoptryk.

- Det er helt vildt, at der allerede er udsolgt. Jeg havde ikke forestillet mig, at så mange ville købe bogen, da jeg sagde ja til projektet. Det er overvældende, siger Vlado Kobas Lentz.

En kop kaffe blev til en bog

Forfatteren bag bogen er journalist, forfatter og tidligere fængselsbetjent, Preben Lund. Det var ham, der kontaktede Vlado Kobas Lentz med forslaget om at lave en bog.

- Først havde jeg tænkt mig at sige nej, men så spurgte Preben, om vi skulle drikke en kop kaffe, og derefter talte vi sammen flere gange henover et halvt års tid. Det har været en interessant proces, som har åbnet mange tanker undervejs. Preben researchede et emne, og så talte vi om det, hvorefter han gik hjem og skrev. Det fungerede godt, og det er den måde bogen er bygget op på. Jeg har fået flest positive tilkendegivelser, og det er jeg glad for. Man kan aldrig vide, hvordan folk tager imod det, når man prøver noget nyt på den her måde.

I Steenfeldt Bog & Ide tog de i hvert fald godt imod Vlado og hans bog, og selvom der røg mange over disken i lørdags, er der stadigvæk nogle eksemplarer på hylden i butikken.