Klik og se annoncen

Af Steen Andresen
Det har været et hårdt slid for Agersø Campings ejer, Leif Nikolajsen, at få det store arrangement stablet på benene. Der er megen logistik og økonomi i at få så stor en gruppe til Agersø, der både skal forplejes og overnatte.
Kulturbesøgets deltagere kommer fra byen Kaszuby, der ligger i den polske region Kaszhubian. De er alle deltagere i en sang- og dansegruppe, der blev dannet i 1946, og som gennem årene har opført mere end 90 shows uden for Polen – fra Norge og Finland i nord over Rusland, Balkan og til Andorra og Spanien.
Så man må sige, at det er garvede professionelle kulturpersoner, vi får at se i det heftige program, der er sat sammen fra den 19. juli til den 22. juli.

LÆS OGSÅ: 42.200 besøgende: festuge satte ny rekord

Agersø og Skælskør
Den store gruppe har base på Agersø, fortæller Leif Niolaisen, og gruppen indkvarteres også her.
Allerede ved ankomsten er der fyldt op på idrtætspladsen på Agersø, idet DGI´s sommeridrætslejr foregår i den uge. Fra kl. 19.30 til 21.00 vil Kaszuby Z-Kartuz gruppen vise sin kunnen i Agersøhallen for deltagerne i sommeridrætslejren.
Dagen efter, den 20. juli kl. 18.00-21.00 er der opvisning med sang og dans på Agersø Campinggård med fri entré.
Skælskør får fornøjelsen lørdag den 21. juli, hvor den polske trup danser og synger på Svanetorvet kl. 11.30-12.30.
Vil du høre deres sangmæssige kunnen, så er det i Agersø kirke den 22. juli kl. 14.30-15.00, og folkedansergruppen slutter af med en opvisning samme dag kl. 15.30 på Agersø havn, inden gruppen igen vender hjem til Polen.

LÆS OGSÅ: Bølgerne går højt på Agersø og Omø