Klik og se annoncen

Sejlads: 'Det er gået fantastisk. Vejr og vind har været med os, så det har været et rigtig, rigtig godt stævne,' siger Claus Møller Christensen, repræsentant for juniorafdelingen i Skælskør Amatør Sejlklub (SAS).

I weekenden var sejlklubben værter for den 45. udgave af Harboe Cup, der samlede 400 sejlere til konkurrence i ikke mindre end 13 bådklasser. Dertil kommer dobbelt op på besøgende, der er tilknyttet sejlerne - familie og trænere.

'Det er et rigtig stort arrangement og det største jollestævne her i efteråret. Alle nyder omgivelser,' siger Claus Møller Christensen, der sammen med resten af klubben har fået mange rosende ord med på vejen om et veltilrettelagt stævne.

Der er blevet sejlet i Noret, på fjorden og ud for Kobæk Strand. Vejret var som nævnt noget nær det perfekte for en sejlads - sol samt ikke for lidt og ikke for meget vind. Der er blevet kåret både en række Danmarksmestre og Kredsmestre ude på vandet.

En enkelt lokal titel blev det til, idet Kredsmester for Optimist C blev Malte Juul Kubel fra Skælskør Amatør-Sejlklub

Mange frivillige hjælpere

Harboe Cup er en travl weekend for de godt 100 frivillige, der hjælper til med alt fra afvikling af konkurrencerne til praktiske opgaver som beværtning af deltagerne. 'Det er hårdt, men også en fornøjelse. Det giver sammenhold i klubben,' siger Claus Møller Christensen.

Byen Skælskør bakker også op om Harboe Cup, bl.a. med sponsorater, ekstra længe åbent mange steder og kunstcrawl for de besøgende. Harboe arrangerer ofte også rundvisninger på bryggeriet.

Skælskør Amatør Sejlklubs største udfordring i forbindelse med stævnet er de mange besøgende RIBs, men der arbejdes med en ekstra kran på havnen til næste år. Dermed skulle optagning gå lettere og byens trafik igen glide lidt bedre.

Harboe Cup bliver også kaldt for en slags afdansningsbal for jollesejlerne, da sæsonen slutter med udgangen af september. Kun de bedste sejlere i Skælskør Amatør Sejlklub fortsætter vinteren igennem, så længe vandet ikke er stift.