Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Skælskør: En lørdag eftermiddag gik cirka 25 mennesker ind i Eggeslevmagle Kirke. - Ikke for at deltage i en gudstjeneste eller et andet kirkeligt arrangement, men for at sætte sig på kirkebænkene og rette fokus mod en mand med en spændende historie. En historie der starter på Vikingeskibsmuseet i Roskilde i år 2000, hvor byggeriet af Vikingeskibet Havhingsten tog sin begyndelse.

Claus Laage-Thomasen har været med fra starten. Han har deltaget i de første prøvesejladser på Roskilde Fjord, men har også været på togt til Dublin og på en tur til England.

Det har givet ham en masse fantastiske oplevelser og flotte billeder, som han præsenterede i et fornøjeligt og interessant foredrag, arrangeret af Eggeslevmagle Landsbyråd.

Normalt er vi gode til at mødes og hygge os sammen her i Eggeslevmagle, men det var lidt et sats at gøre det på den her måde, hvor vi ikke selv skulle involvere os. Vi skulle sætte os ned og lytte, og det var en fantastisk oplevelse. Claus Laage-Thomasen er en mand, der har en passion, siger formand for Eggeslevmagle Landsbyråd, Steen Olsen.

Kirken kan bruges på andre måder

At afholde foredraget i kirken er, ifølge Steen Olsen, et nyt tiltag, men det har tidligere været debatteret, hvordan kirken kunne bruges på andre måder.

- Det er jo et godt rum til fordybelse, og jeg synes, det gav oplevelsen noget ekstra, at det var der foredraget blev holdt. Vi har faktisk et foredrag mere i støbeskeen, og vi håber, at det er noget, vi kan gøre mere i fremtiden. Det er ikke så tit, at man bare lytter i dag. Det er noget helt særligt, og det tror jeg, at alle har godt af en gang imellem.

Generalforsamling med udvikling på dagsordenen

Datoen for det næste foredrag er ikke fastlagt endnu, men det er til gengæld tidspunktet for Eggeslevmagle Landsbyråds generalforsamling. Det er nemlig på onsdag den 13. marts 2019, hvor der blandt andet vil være et indlæg fra Slagelse Kommunes udviklingskonsulent, Sanne Salomonsen, om fremtidens landdistrikter i Slagelse Kommune. Her vil der blive orienteret om projekt Borgerdreven Innovation og Borgerne bestemmer. Der er bevilget 50.000 kroner til projektet, hvor de lokale sammen skal planlægge landsbyens fremtid.