Klik og se annoncen

Fødevarer: Det handler om kunst, musik og mad, når der inviteres til Smagen af Skælskør pinselørdag den 3. juni kl. 11-14 i Det Røde Pakhus.

Lokale producenter byder ind med sæsonens produkter og spisesteder laver lækre retter med produkter fra Skælskør: fisk, asparges, nye kartofler, rabarber, jordbær mm. Med denne begivenhed sættes der endnu højere fokus på de gode varer fra lokalområdet indenfor fødevarer, kunst og kultur.

Kunstnergruppen Det' bare Damer udstiller samtidig i pakhuset. Hele 18 forskellige kunstnere. Bandet Dialekt synger og spiller egne kompositioner, med tekster på dansk og gode rødder i 'folk & roll genren'.

Nyt koncept præsenteres

Dagen byder også på et startskud og et godt samarbejde, der sættes i gang denne dag, idet Cafe Nytorv og Fødevarer Lokalt åbner for salg til private via webshop med udlevering af varer i Cafe Nytorv. I den anledning uddeler Cafe Nytorv gratis smagsposer med lokale fødevarer. Konceptet handler om lokale fødevarer og mere bæredygtighed i køkkenet.

Fødevarer Lokalt præsenterer muligheden for at bestille og få distribueret lokale fødevarer herigennem både for professionelle og private. Kom og hør mere.

Deltagerne er Restaurant Solsikken, Hotel Postgaarden, Cafe Nytorv, Nytorvs Konditori, Villa Fjordhøj, Skælskør Vinhandel, Hunsballe Grønt, Søborggaard Butik og Omø Fisk og Tang. Harboes Bryggeri A/S som udsender smagsprøver og fortæller om deres produkter.

'Smagen af Skælskør' kom frem efter et fællesmøde i Skælskør Erhvervsforening. Connie fra Cafe Nytorv greb overskriften, og snart kom flere til. Arrangementet foregår i samarbejde med Fødevarer Lokalt, Spis Lokalt og Skælskør Bykontor

Spis Lokalt benytter lejligheden til at afslutte deres aktiviteter, og viser billeder fra markedsboden og andre af de tiltag som de, med hjælp fra mange frivillige fra Skælskør, har igangsat i byen. Spis Lokalt støtter arrangementet og giver økonomisk tilskud hertil for at vise, at nogle af deres tanker lever videre i Fødevarer Lokalt.