Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Høstmarked: Søndag den 2. september oplevede man en usædvanlig voldsom trafik på dæmningen over til Glænø. Det skyldtes, at den dag havde Toftegaard og Grønholtgård på Glænø sammen arrangeret et spændende Økologisk Høstmarked.

Landsdækkende

Økologisk Høstmarked er en landsdækkende event, arrangeret af Økologisk Landsforening, hvor økologiske gårde over hele landet slår dørene op og inviterer alle der har lyst til at komme og høre om den økologiske landbrugsdrift, og smage på og købe gårdenes produkter. Det var kun andet år at Glænø gårdene var med, men på trods af konkurrence fra både Kulturel Folkefest i Skælskør og majslabyrint arrangementet på Borreby Gods, så blev det en overvældende succes med ca. 500 glade gæster.

Og der var da også masser af muligheder for hyggelige landlige oplevelser. Udover fire markvandringer ud til både Toftegaardens prisbelønnede jersey-kvæg og Grønholtgårds voksende produktion af urter og grøntsager, så var der café med servering af drikkevarer, kager, is og grillpølser med lækker salat.

Smagsprøver og korsang

Endvidere var det muligt både at smage og købe mange af Grønholtgårds urter og grøntsager, frugt, æblesaft og honning fra KysØko, og ikke mindst grillpølser fra Glænø kalv & ko, produceret specielt til lejligheden med Toftegaardens eget Jersey-kød af Boeslunde Røgeri. Og ikke overraskende var alt økologisk.

Endvidere var der salg af Neel Christoffersens smukke keramik og Hall Thimanns fine træsnittede fugle, og der var masser af gang i salget fra alle boderne hele dagen.

Og gæsterne var ikke kun aktive ved markvandringerne, for under en fortælling om klokkefrø-projektet på Glænø, så endte Henrik Terkelsen fra Toftegaard med at få hele forsamlingen til i kor at synge som klokkefrøerne.

Det lød ret usædvanligt, så hvad klokkefrøerne syntes om det, kan der kun gættes om!