Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Loger: I Skælskør er der Odd Fellow loger for både mænd og kvinder. Den mandlige loge kaldes en broderloge og har navnet 'Broen', og den er nr. 83 i rækken af broderloger i Danmark.

'Broen' blev stiftet den 31. august 1963.

Den nystiftede loge lejede sig ind i Skælskørs gamle Tekniske Skole, hvis nuværende adresse er Havnevej 46.

Den 24. november 1990 blev der i Skælskør stiftet en søsterloge ved hjælp af medlemmer fra Korsør, Slagelse og Sorø logerne.

Den fik navnet 'Iris' og blev nr. 80 i rækken af søsterloger i Danmark. Søstrene er betegnelsen for den kvindelige del af Odd Fellow Ordenen.

Ved sin oprettelse blev søsterlogen medejer af bygningen, der således i dag ejes af de to loger i fællesskab.

International Odd Fellow 200 år

De to Odd Fellow loger i Skælskør holder åbent hus fredag den 26. april 2019 kl. 16.00 i Ordensbygningen, Havnevej 46, Skælskør, hvor alle interesserede er hjertelig velkomne.

Baggrunden er, at den internationale Odd Fellow Orden markerer 200 året for Ordenens stiftelse, og Ordenens danske del har derfor besluttet, at dagen markeres med åbent hus i alle Ordensbygninger i Danmark på selve dagen den 26. april 2019.

Der vil på Åbent hus dagen blive orienteret om Odd Fellow Ordenen, dens historie og værdigrundlag, og om de to logers etablering og daglige arbejde.

Der vil også på dagen blive uddelt 7 donationer til modtagere fra lokalområdet. - Donationerne uddeles kl. 16.30.

Efter arrangementet bydes på forfriskninger i selskabslokalerne.

Fra logernes side håber man på, at interesserede gæster vil få lyst til at orientere sig mere om de 2 loger og deres funktion i lokalområdet, og dermed måske selv få lyst til at blive en del af et helt særligt netværk.