Klik og se annoncen

Tekst: Lene H. AugustsenFoto: Mogens Schelde

Indvielse: Der var gjort klar til den helt store dag i Boeslunde med fælles morgenmad, blomstermarked, erhvervsudstilling og ikke mindst indvielse af skaterområde, shelter og bålhytte samt udefitness. Alt skulle foregå udendørs, men da vejrguderne besluttede sig for at drille, flyttede morgenmaden og erhvervsmessen ind i hallen.

Det betød dog ikke det store for fremmødet, for hele arrangementet var dagen igennem godt besøgt.

Morgenmaden gav en hyggelig start på dagen, og blev indtaget til musik fra Noller 'Den Syngende Slagter'.

Erhvervsmessen nåede op på ni lokale udstillere, der fortalte om, hvad de hver især kunne tilbyde borgerne i Boeslunde og omegn.

- Det var en rigtig god dag, og jeg tror, at der hele tiden var omkring 120 gæster, både børn og voksne. Det er vi godt tilfredse med, og det fungerede fint med deltagelse fra nogle de virksomheder, der er i en lille by som vores. Det betyder, at vi kender hinanden og kan bakke op om de lokale, siger Lonnie Frederiksen fra Boeslunde Lokalråd.

Borgmesteren klippede snoren

Sidst på formiddagen blev det tid til indvielsen af Boeslundes nye fællesfaciliteter, som det har taget to år at få etableret. En stor del af det praktiske arbejde er udført af en masse af foreningernes frivillige hænder, med hjælp fra Johns Haveservice, Boeslunde Vognmandsforretning og Espe Gods' maskiner. Finansieringen er kommet fra Slagelse Kommune via projektet 'Borgerne Bestemmer', Landdistriktspuljen, Landudvikling Slagelses KVIK-pulje, Gadeidrætspuljen samt midler fra de lokale foreninger. Derudover er der hentet støtte fra Friluftsrådet, Sparekassen Sjælland Fonden og Nordea Fonden.

Denne dag blev det hele indviet af borgmester, John Dyrby Paulsen, og efterfølgende blev både bål-hytten og skaterbanen taget i brug.

L.O.W Academy gav først en opvisning i brugen af de nye ramper, og hjalp bagefter lokale børn med at gøre dem kunsten efter.

- De var virkelig fantastiske til at vise, hvordan man kan bruge de ramper vi har. Det er jo ikke et stort område og høje ramper, men L.O.W. Academy fik vist, at der kan laves mange fede ting alligevel.

Det var en virkelig fin dag, og vi glæder os meget til at se alle de nye ting blive brugt henover sommeren, siger Lonnie Frederiksen.