Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Skælskør: Der mangler et par smådetaljer endnu, men interessen for at nyde en fiskeret i de nyindrettede lokaler hos Skælskør Fiskehus på havnen er så stor, at forpagter Kurt Hansen har besluttet at åbne dørene.

Derfor kan du nu, i forretningens åbningstid, kigge forbi og få lov til at spise i de tilstødende lokaler, der har en af byens allerbedste udsigter med første parket til fjorden.

Der er fish & chips og fiskefilletter med pommes frites på menuen i første omgang, men mere er på vej, bl.a. et stjerneskud og en skaldyrstallerken. 'Jeg lader det udvikle sig lidt sådan efterhånden. Jeg har jo en god tilgang til råvarerne,' smiler fiskemanden.

'Det er ikke en restaurant, det bliver helt enkelt,' understreger Kurt Hansen og oplyser, at man bestiller og betaler sin mad og drikkevarer i forretningen og selv tager det hele med ud i caféområdet. Når det bliver bedre vejr er der også mulighed for sidde udendørs, enten på terrassen lige ud til vandet eller på den overdækkede terrasse. I alt - ude og inde - er der plads til 120 spisende gæster.

Ud over at nyde udsigten kan man fra både café og terrasse følge med i havnens liv, og det er helt bevidst. For hvad er mere autentisk her end at følge med i, når fiskene bliver hevet i land.

Som sagt er alle detaljer endnu ikke helt på plads, bl.a. alkoholbevillingen, men den forventer Kurt Hansen at få på plads snarest her i foråret. Indtil da kan man købe sodavand og ikke-alkoholiske øl til sin mad.

Der er som nævnt åbent for spisning i forretningens åbningstid der er kl. 10-17 tirsdag til fredag samt kl. 9.30-13 på lørdage. Hvis behovet er der, vil Kurt Hansen holde længere åbent på lørdage og søndagsåbent. 'Nu prøver vi os frem,' lyder det med et smil.