Klik og se annoncen

Tekst og foto: Steen Andresen

Musik : Det ligger et stykke ude på landet. Man drejer lige ved den nedlagte tankstation, og så finder man det længere nede for enden af husrækken med udsigt over markerne. Det er Bøgelunde forsamlingshus, og i fredags kunne du bare køre efter de glade toner og de mange parkerede biler.

12-årig tradition

Der blev afholdt musikalsk aften, hvor amatører kunne få lov at give den fuld udblæsning til et fyldt forsamlingshus med bestyrelsen placeret ved indgang og bar.

Og det var et særdeles fyldigt og afvekslende program, der var alle i vente. I alt 8 grupper og bands var på scenen fra kl. 19.30 frem til midnat.

- Det er vel nu 12 år siden, at de musikalske aftener startede her i Bøgelunde forsamlingshus", fortæller initiativtager Jesper Skov Madsen, "hvor vi i forsamlingshusets venners bestyrelse fik den idé at samle amatørmusikere her, så de kunne spille for hinanden og et publikum. Og det har været en succes alle årene, hvor vi har haft alle mulige genrer fra klassisk musik med blokfløjter til unge mennesker i rockorkestre med hylende guitarer repræsenteret her i forsamlingshuset og altid for fulde huse."

Rytmekor og Mette Goldmann

Og det blev i sandhed en aften med viser, country, rock, kor og spillemandsmusik. Og kunne man ikke nyde bredden, så kunne man da få øje på kvalitetsforskellene i de musikalske indslag, hvor der absolut var præstationer, der nærmede sig et ganske højt professionelt plan.

Det 10-årige Skælskør Rytmiske kor under ledelse af Lars Kristian Sørensen er som vanligt en fornøjelse at dvæle ved, men specielt Mette Goldmanns trio var en lækker nyhed og en fornøjelse at dyrke. Mette Goldman skriver selv sine velformulerede og vedkommende viser/sange, der er livsnære og følsomme i både tekst og musik. Og så synger hun dejligt, hende Mette Goldmann blødt, rent og indtrængende.

Det var et varmt og glad publikum, der nød aftenens mange musikalske indslag, der flød over forsamlingshusgulvet i en lind strøm uden pauser. Og hver af dem fortjente de kontante bifald, som et veloplagt publikum ikke var fedtede med.

Og undervejs kunne man nyde den velproportionerede lagkage, pandekagerne, kaffen, øllet og den liflige vin.