Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Højskole: Med en uges varsel var der indkaldt til møde omkring højskoletankerne for Møllebakken, hvor de to interessenter, Mikkel Anthonisen fra Oceans of Hope og Kristiane Frost fra Oasis, redegjorde for status på arbejdet for højskolen. Alligevel blev Skælskør Lokalråd overrumplet over et deltagerantal på over 100 interesserede borgere.

Lokalplan i høring

Det kom på mødet frem, at skal begge parter kunne få det ønskede albuerum i højskolearbejdet, så er det nødvendigt at erhverve både den oprindelige højskolegrund og nabogrunden, den såkaldte 'mørbrad'. Imidlertid barsler Slagelse kommune med etablering af et sammenhængende boligområde på de to grunde ned mod fjorden. Dette fremgår af den nyligt i byrådet vedtagne lokalplan 1162 for Møllebakken.

Skal højskoleideen have en chance, vil det kræve en ændring af den lokalplan, som er i høring for Møllebakken. De fremmødte borgere blev derfor også på mødet enige om at starte en støtteforening og fremlægge en underskriftsindsamling for højskoleideen.

Dette initiativ glæder naturligvis både Mikkel Anthonisen og Kristiane Ravn Frost, som syntes, at mødet derved fik en positiv afslutning, og de ser nu frem til borgermødet omkring den vedtagne lokalplan, som kommunen har indkaldt til den 20. november.

På mødet i Det røde Pakhus var alle ni lokale politikere i byrådet indbudt, men der mødte kun fire frem: Ole Drost (V), Troels Brandt (B), Thomas Clausen (Ø) og Palle Kristiansen (O).