Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Skoleforestiling: På bare to uger er det lykkes for elever og lærere at stable en forrygende musical på benene. Alle har været i gang, og der er arbejdet på tværs af klasser og linjefag i grupperne rekvisitter, kulisser, kostumer, medie, musik, skuespil og dans.

Resultatet er en flot skoleforestilling, der ved en formiddagsforestilling den 6. februar, spillede for en næsten fyldt sal med besøg fra blandt andet Skælskør Skole, Dalmose Skole og plejehjemmet Fugleparken i Fuglebjerg.

Respekt for den elskede klassiker

Fortællingen om venskab, kærlighed og om at trodse gammelt fjendskab for at finde styrken sammen, er altid fængslende. Eleverne fik godt fat i publikum, der fulgte røverdatteren Ronja og hendes umulige venskab med Birk, der er søn af den konkurrerende røverkonge.

Historien blev formidlet i respekt for Astrid Lindgrens elskede børnebog og med Sebastians kendte replikker og et velvalgt udvalg af hans sange fra musicalen.

Erfaren titelrolleindehaver

I titelrollen som Ronja havde Laura Strandet Lund fået lidt af en opgave, så hun fik brug for sine seks års erfaring med teater, og kom flot igennem forestillingen.

De øvrige tre hovedrolleindehavere, Asta-Marie Hegelund Hardt, der spillede rollen som Lovis, røverdronning og Ronjas mor, Aske Anslev Månsson, der spillede Birk samt Daniel Schmidt Larsen der var røverkongen og Ronjas far Mattis, havde ikke den store teatererfaring, men at dømme ud fra publikums reaktioner og de mange der gerne ville have taget et billede med 'stjernerne' efterfølgende, så spillede de også overbevisende og indlevende.

På kun to uger

Alle fire var de enige om, at premieren dagen før var gået endnu bedre end denne forestilling, men de var alligevel godt tilfredse. Og fortalte, at de generelt har været tilfredse med det pressede forløb på bare to uger, hvor de har arbejdet med musicalen.

- Der er arbejdet meget intenst. Egentlig har vi kun haft otte dage til at få replikkerne på plads. De fleste af os skuespillere blev her frivilligt i weekenden for at øve. Det har været rigtig sjovt, siger Asta-Marie Egelund Hardt, og Aske Anslev Månsson fortsætter:

- Det har været fedt at arbejde på tværs af klasserne. Det er en lille efterskole, men det er jo meget de samme, man er sammen med. Det har været sjovt, at lærere nogle nye bedre at kende.

Også instruktør på forestillingen, Sara Hildebrandt, var godt tilfreds med hele forløbet.

- Alle har virkelig arbejdet hårdt, for at få det hele til at lykkes. Det kræver et meget stramt program, og det har eleverne også selv været klar over og været med på. Det er altid spændende at se, om de tanker man har omkring en forestilling, også kommer til at fungere i virkeligheden. Jeg synes, det er blevet rigtig godt.