Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Vi ved det jo efterhånden alle sammen. Aftenen før St. Bededag skal tilbringes i det forårsgrønne græs rundt om og under det smukke platantræ, som står på spring i disse dage.

Her bliver der hyggesnakket, spadseret en del kilometer og man er vidne til små tableauer rundt omkring i den herlige park med herreborgen som et smukt bagtæppe.

Og lige i år kom solen og den blå himmel rigtig belejligt og trak hundredvis af borgere ud af husene og på slentretur og varme hveder-aften i den smukke park.

Voldgrav og politiorkester

Matadors oberst Hackel forsøgte aftenen igennem at få den totalt døve fru Møhges datter til at dreje kørestolen blot i nærheden af den faretruende kant af voldgraven, så han kunne få evig fred for den ubehøvlede dame. Borgherren selv var iført et lille overskæg i sit Edelweiss-kostume, mens fruen var i knaldrød Gøngehøvding-lignende jakke og fjerhat.

Sceneriet var i realiteten tidløst, da vægterne manglede, men til gengæld var Vibe og Ole på spadseretur i tøj, som givet var fra Ludvig Holbergs tid.

Og Sjællands Politiorkester med 28 medlemmer stillede op i parkens vestlige ende og gav prøver på deres friske musikalske udfoldelser. Under opstillingen spurgte avisens udsendte om dette tiltag også var et led i terrorberedskabet - og straks kom det kvikke svar fra en kvindelig betjent med piccolofløjte: Ja, ja, og det vil du hurtigt opdage, når vi begynder at spille!

Aftenen sluttede med effektfuld trompeteren fra Gardehusarregimentets dygtige ryttere.

Teaterkostumer og nye tiltag

Sandvedgruppens Jagthornsblæsere stod ved herreborgen og gav den fuld luft som indledning til St. Bededags aften i parken. Folkedanserne var atter en af aftenens mest musikalske og farverigeste højdepunkter. - Og så varmer vi i øvrigt op til vores juleforestilling, fortæller Joachim Castenschiold, som i år har stærke kræfter med for at underholde hele familien fra midt november.

- Af nye tiltag har vi i støbeskeen St. Hvededag. Et arrangement, som skal markere høsten af den første hvede. Hvad arrangementet skal indeholde ved jeg ikke præcis, men det bliver givet med Café Vognporten og landbruget i almindelighed som omdrejningspunkt, og løber af stablen engang i august.

Endvidere påtænker vi at opsætte en lille erkendtlighedsboks ved indgangen til parken, hvor publikum kan støtte vedligeholdelsen af den smukke park, som altid er offentlig tilgængelig.

Det håber jeg folk vil tage godt imod, smiler Joachim Castenschiold og retter på det påklistrede overskæg.