Klik og se annoncen

Rejse: I oktober og november var Den Interne skole fra Magleby Skolecenter på en fantastisk studierejse til St. Vincent i Caribien, der bød på ekstraordinære oplevelser.

15-årige Magnus og 16-årige Mikkel fra Juniorklassen fortæller:

"I Caribien er der meget varmt, 35 grader. Vi var på vandretur, hvor man kunne gå ned i en vulkan (der ikke var aktiv), og vi sprang ud fra en høj klippe 6-8 meter ned i det dybe og klare vand.

Folk på gaden hilser og snakker og vinker. De snakker sammen på gaden, og alle går og snakker med alle, og de ville også gerne snakke med os. Det er helt anderledes i Danmark. I Danmark er folk nok mere snobbede, de snakker ikke bare sådan med alle. Det kunne vi rigtig godt lide i Caribien.

Vi savner at være dernede i den atmosfære, hvor man går og hilser og snakker med alle på gaden og vi savner også varmen."

Alxander fra Multiklassen supplerer:

"Vi nød bare solen og varmen og det krystalblå hav med delfiner og skildpadder. Vi var ude at bade og dykke. Der blev slet ikke tid til at sidde og hænge på værelserne. Vi var i gang hele tiden."

Tæt på de lokale

St. Vincent har en utrolig natur, som blev nydt i fulde drag. Elever og lærere boede på en højskole på St. Vincent, og fik under opholdet et vigtigt indblik i de lokale livsforhold.

Selvom der er dejligt på St. Vincent, har lokalbefolkningen store problemer at slås med. Udover fattigdom begynder de at mærke følgerne af klimaforandringerne, fordi de som øboere bor ved havet, hvor klimaet i disse år bliver mere ekstremt.

Derfor deltog danskerne en dag i en stor træplantningsaktion, hvor vi hjalp med at plante træer. Træerne beskytter øen, fordi de holder på jorden og forhindrer jorderosion, der ellers er en alvorlig lokal konsekvens af klimaforandringerne flere steder på kloden.

En helt særlig oplevelse havde eleverne, da de reddede en ung lokal mand fra at drukne. De fandt ham livløs i vandet, og de fik tilkaldt hjælp og hjulpet ham i land.

En søndag gik turen i kirke, hvor alle oplevede en meget anderledes gudstjeneste. Reggaemusikken kommer fra Caribien og derfor er den selvfølgelig også en del af gudstjenesten der.

Sådan en rejse er en helt særlig oplevelse, der giver livsmod og livslyst, og samtidig er lærerig.