Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Event: Mere end hundrede timers frivillig forberedelsestid og arbejdskraft blev forløst, da Skælskør lørdag endnu engang beviste, hvorfor byen bliver kaldt ildsjælenes by. Den stort anlagte Matadordag blev et kæmpe tilløbsstykke, der fyldte gaderne med mennesker, smil, snak og latter.

'Bedre end på Bakken', lød bare en af utallige begejstrede opfølgninger på facebook, der allerede lørdag svømmede over af billeder og kommentarer fra glade besøgende.

LÆS OGSÅ: Billetter til Lis Sørensen koncert sælges lørdag

Og besøgende var der mange af, besøgende, der alle gerne ville opleve Skælskør skifte navn til Korsbæk og skrue tiden tilbage til 1930'erne, da de vækkede dansk tv's nok største succes nogensinde til live for en formiddag.

Godt 50 frivillige var klædt ud og optrådte som de mange elskelige karakterer fra Matador. De blev fulgt nøje af nysgerrige blikke og der blev filmet og fotograferet i et væk.

LÆS OGSÅ: Festligt jubilæumslotteri til vands

En af de medvirkende var bare 7-årige Mathias David Christiansen, der havde rollen som den helt unge Daniel Skjern, der indledte hele dagen ved at gå med sin 'far', Mads Skjern, op gennem Algade.

'Det har været sjovt,' lød det fra den friske dreng, der aldrig før er blevet fotograferet af så mange fremmede mennesker under en bytur i Skælskør. 'Næh, jeg kendte den ikke på forhånd,' fortæller han om Matador, mens han står i fine lange strømper, som hans bedstemor havde strikket til lejligheden.

Skønne, velkendte scener

Arrangør Vibe Larsen havde på forhånd understreget, at ingen af de medvirkende er skuespillere, alle gjorde det her bare for sjov.

Og sjovt, det var det. Mange ramte figurerne rigtig godt, bl.a. den sarte Maude, Møgherne, som i den grad blev fulgt af alles blikke på deres færden igennem byen, konsulinde Holm, 'Fede' og grisehandleren med sin Kvik i snor, for bare at nævne et par stykker.

Lige fra start til slut var der små skønne optrin rundt om i byen, som da konsulinden forelægger byens damer at man kan hækle lapper og sende dem ud via kædebreve til sang og musik på Jernbanehotellets restaurant og Hr. Swans jagt på byrådssekretær Lund for at indkræve ubetalte regninger.

En ting, skal man dog huske, når man sådan leger med en elskelig klassiker som Matador. Man skal følge den originale historie i videst udstrækning og det smuttede for et par stykker.

Rørt over byens opbakning

Men det var ikke noget, der skæmmer oplevelsen af en fantastisk lørdag i Skælskør, hvor end ikke regn kunne holde folk fra at besøge et festklædt Korsbæk.

'Jeg er bare så lettet og så glad. Jeg er helt rørt over opbakningen fra byen. Der er jo ikke noget ved en idé, hvis der ikke er nogen, der bakker op om den,' sagde en storsmilende arrangør, Vibe Larsen, efter endt Matadordag - den dag, hun fik idéen til tilbage i marts måned.

Hvad hun ikke kunne forudse dengang var, hvor stor en opbakning butikkerne også ville give. Vinduerne var pyntet i tiden, der var skrevet skilte på gammeldags manér og stort set alle havde også klædt sig ud. Det vidner om et utroligt sammenhold i Skælskør som by.

Velholdte veteranbiler, hestevognen, trækvognene og de gamle cykler gav det hele et ekstra løft.

'Det har været helt fantastisk,' lød det kort og godt fra Vibe Larsen.

Mere Matador til jul?

Og allerede efter det sidste 'Hurra' var råbt for Fru Fernando Møghe i anledning af hendes fødselsdag, som hun kækt besvarede 'Hvad råber de for?', var der snak om at genoplive noget af Matadorstemningen til juletræstændingen senere på året.

Så det er nok ikke det sidste vi har set til Korsbæk og dens borgere i Skælskørs gader.