Klik og se annoncen

Skælskør: For tredje gang danner den hyggelige købstad Skælskør rammen om en lang række optrin fra den populære serie Matador, som er blevet vist og genvist mange gange på DR. Og tredje gang bliver mindst lige så omfattende som de foregående gange, hvor Skælskør tiltrak gæster fra fjerne og nær i tusindtal. Lørdag den 10. august kan man igen følge 'Livets gang i Korsbæk', hvor omkring 90 aktører deltager i større eller mindre roller. Forretningerne i byen illuderer igen Korsbæk Bank, Omegnsbanken, Damernes Magasin, Skjerns Magasiner osv. Og flotte veteranbiler vil køre gennem Algade med f.eks. Varnæs-familien, Gitte Grå og Jørgen Varnæs m.fl..

Blandt de mange optrin kan man på Havnepladsen gå til de Konservatives vælgermøde, hvor Røde supplerer Jørgen Varnæs med de sider af talen, som Jørgen Varnæs tidligere har tabt. På Nytorv er det scenen med Gitte Grå og Jørgen Varnæs i slåskamp, der er i fokus. Naturligvis er der også scenen i Korsbæk Bank med Møghe'rne og Hans Christian Varnæs, og Svanetorvet danner igen rammen om fru Violets Danseskole. Denne gang kan man også opleve, at Daniel får en hest af sin mormor, mens Ellen får sin af Mads Skjern. Som noget nyt vil flere af scenerne blive spillet to gange. Der er udarbejdet en lille folder med højdepunkterne. Folderen kan fås på Bykontoret og i en række butikker og ved podierne vil der blive opsat tidsplaner.

Initiativtager til Korsbæk-dagen, Vibe Larsen, er meget glad for den store støtte og hjælp, der udvises fra hele byen. 'Når jeg kommer rundt og beder om hjælp, får jeg næsten altid ja', siger Vibe. 'Det er så fantastisk, hvor mange der gerne vil bakke op om Korsbæk-dagen på den ene eller anden måde'. Vibe nævner her Røde Kors, Kirkens Korshær, Nybolig, Home, Hass Olsen og XLByg. Derudover er Vibe meget taknemmelig for de mange, der bruger tid på at medvirke, både aktørerne, men også dem med de mere praktiske opgaver, og især Lone Oleskow og Kenneth Kirkeby, som er meget involverede, bl.a i instruktion af aktørerne.. 'Uden den store velvilje fra alle sider kunne det simpelthen ikke lade sig gøre', udtaler Vibe. Hun er også glad for at projektet har fået støtte fra Skælskør Erhvervsforening, Drengerøvsaften 2019, Slagelse Kommune, Trelleborg/Sydbank Fonden, Velux Fonden, Varelotteriet, Korsør Nærradio og Lions ligesom DR har været meget samarbejdsvillige.

Vibe og alle aktører glæder sig rigtig meget til lørdag den 10. august kl. 10 - 13, hvor hele Skælskør bliver De's, og hr., frue og frøen.

I restaurant Solsikken kan man i øvrigt se en udstilling med Matador portrætter, malet af kunstner Christina Rønne.

Der er en Facebook side: Korsbæk kommer til Skælskør