Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Tilflytning: Det lyder som et eventyr, og det er det også, siger det unge par samstemmende, mens vi nyder en kop te. Vi kommer begge inde fra København, Micha fra Nordvest kvarteret og jeg fra Nørrebro. Og vi er faktisk først flyttet sammen, da vi flyttede her til Skælskør i en baggårdslejlighed i Algade, og har boet her siden 2015, indleder Peter.

Drømmen

Familien består af Micha Meedom, 32 år, og Peter Egan Banks Johns, 27 år, og de har børnene Norah på 7 år og Isaac på 1 år.

Micha arbejder på Teknik og Miljø i Slagelse Kommune, og arbejder for tiden på skovrejsning i Nordskoven ved Slagelse. Peter er musiker, handicapmedarbejder og klubmedarbejder i Fuglebjerg.

Vi havde en drøm om at komme ud af byen og vores lejligheder og få lov til at grave i jorden, fortæller Micha, og være mere uafhængig på den måde. Vennekredsen har vi ladet være tilbage, men de synes det er rigtig fedt, det vi gjorde og gør.

Ja, og for mig ligger der også nogle filosofiske overvejelser bag, og at vi skal ændre retning livsstilsmæssigt på et større plan, bryder Peter ind.

Vi havde jobs inde ved byen, Micha privatansat i Roskilde og jeg spillede musik og var handicaphjælper i København.

Grunden

Vi startede med at søge grunde inde på Midtsjælland og søgte længere og længere ud. Her i Skælskør fandt vi stedet. Et sted med utrolig mange spændende ildsjæle, et sted, hvor der altid er liv, og hvor der sker mange ting. Og i Magleby fandt vi jordstykket.

Vi har købt en grund på én hektar (10.000 kvm) i Magleby, bag den tidligere købmand og lidt hengemt. Her vil vi udleve vores livsprojekt. Leve på en grund, hvor permakulturen er det vigtigste. Permakulturens tre etikker er omsorg for jorden, omsorg for mennesker og en fair fordeling af resurser. Vi har begge certifikat inden for permakulturen og vil begge med tiden søge diplom inden for det system.

I Magleby vil vi leve af jorden. Her vil vi realisere vores drøm gradvis. Bygge et hus af genbrugsmaterialer, bygge det meste selv og være selvforsynende og lade alt på grunden være bæredygtigt. Og vi har faktisk allerede et netværk af folk, der kan hjælpe os med noget forskelligt.

Vi har allerede plantet en del derude og sat hegn op, fortæller Peter. Det er ikke sikkert, at alt bliver en permakultur, men det er vores idé at komme så langt, vi kan. Og vi vil så komme med vores bidrag i samfundsdebatten via kurser, facebook, en blok eller bare gode historier.

Vi tænker meget over, hvad vi gør ved vores grund, og vi skal lære meget, ligesom vi ikke kender de økonomiske og praktiske konsekvenser af vores projekt ude på Grogaarden, som vi kalder det.

Fremtiden

Norah går i skole på Skælskør skole og har fået sig et godt netværk af kammerater. I Magleby bliver det skolebussen (Stigsnæsbussen) frem og tilbage.

Med tiden håber vi dels at gøre det til et åbent sted og udvide grunden ved evt. at forpagte tilstødende jord.

Vi har fået dejlige naboer i Magleby, så vi glæder os rigtig meget til at komme derud at bo, selvom det måske varer noget endnu.

Det er ikke en satsning, siger Peter, for vi elsker hinanden og er ude på et dejligt eventyr sammen og med vores børn.

Så vi glæder os til fremtiden her på denne dejlige egn.