Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Talenter: De har arbejdet med glas, tekstil, tøjdesign, fotografi, skulpturer, blyantstegninger og en masse teknikker. Tirsdag den 18. juni var det så tid til at dele resultaterne af dette skoleårs kunstprojekter med omverdenen, og det blev markeret med fernisering for familie, venner og alle andre der gerne ville se, hvad det egentlig er, de laver i Kunsttalentklassernes kunst og designlinjer på Skælskør Skole.

I år var det første gang, at udstillingen havde værker produceret af både 7., 8. og 9. klasses eleverne. Den nuværende 9. klasse er nemlig den første, der er færdig efter tre år som Kunsttalentklasse.

Det var da også både en glad, vemodig og stolt faglig koordinator, Danilo Krstajic, der kunne byde velkommen til de fremmødte gæster.

- Det er gået rigtig godt med de afsluttende projekter, og de har nærmest blæst sensor væk. Det er blevet til hele syv 12-taller, og det er virkelig flot. Det bliver da også svært at sende dem videre. Det er en god klasse, og jeg kommer til at savne dem.

Inspireret af Michelangelo

En af de elever der afslutter 9. klasse med en ekstra eksamenskarakter - nemlig i Kunst & design, er Malou. Hun sluttede med at lave et maleri, der er inspireret af Michelangelos fresko fra Det Sixtinske Kapel.

- Jeg havde det afsluttende emne 'menneskets indflydelse på verden', og så kom jeg til at tænke på Michelangelos fresko. Symbolikken passede godt, synes jeg.

Malou kom fra Broskolen i Korsør, da hun startede i Kunsttalentklassen, og hun har været rigtig glad for at få mulighed for at arbejde med sin kunst, som en del af skoledagen.

- Det har været interessant og sjovt, og jeg har fået lov til at prøve en masse nye kunstarter. Vi har også haft et rigtig godt fællesskab, så det er lidt trist at skulle sige farvel, men jeg glæder mig til at starte på HTX efter sommerferien.

Malous søster, Nadia, går også i Kunsttalentklasse i 8.K, og hun er enig med sin storesøster i at det er et godt tilbud, hvis man er kreativ.

- Der er mange fede ting ved at gå i den her klasse. Danilo er mega fantastisk, og vi lærer meget.

Det er et tilvalg

For Danilo Krstajic er det også tydeligt, at der er flere fordele ved, at eleverne har mulighed for at arbejde med deres interesseområde og udvikle deres talent.

- Der er høj trivsel i k-klasserne, og eleverne klarer sig godt i de andre fag også. Motivationen smitter af. Jeg har oplevet den samme motivation i ungdomsskolen, hvor jeg også underviser. Det er et tilvalg at gå i k-klassen, og det betyder meget.