Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Kunst: Et farverigt og festligt univers i en blanding af noget abstrakt og noget meget genkendeligt. Det er en kort beskrivelse af, hvad man kan forvente, når man besøger soloudstillingen af kunstner Mia-Nelle Drøschler, der i lørdags havde fernisering i Magasinet i Strandgade i Skælskør.

Kunstneren selv var til stede og fortalte med stor energi og engagement om sine værker.

- Mine malerier kombinerer det abstrakte med det konkrete. Det er den vægtskål, jeg altid prøver at finde balance i. Det er vigtigt for mig, at det jeg maler, er ting, jeg har oplevet eller været i kontakt med. Når jeg går i gang med noget, så går jeg helt ind i det, sagde Mia-Nelle Drøschler blandt andet i sin præsentation af sig selv og sine værker.

Faldt for hendes kunst

Udstillingen er arrangeret af Skælskør Kunstforening, der opdagede Mia-Nelle Drøschler, da bestyrelsen var på en inspirationstur til København.

- Vi faldt for hendes kunst og for hendes måde at fortælle på. Hendes malerier ville vi rigtig gerne udstille i Skælskør, og det var fantastisk, at hun sagde ja til en udstilling under Kulturel Folkefest. Da vi også fandt ud af, at hun arbejder godt med store malerier og har lavet gavlmalerier før, arbejdede vi videre med en idé om at få udsmykket tunnelen der går fra Nytorv og under Norvejen, sagde Pernille Kirkeskov-Hansen, der er formand for Skælskør Kunstforening.

Tilbage til hulemalerierne

Mandag begynder Mia-Nelle Drøschler på tunnelmaleriet, og hendes arbejde kan følges frem til fredag den 30. august, hvor værket indvies officielt under Kulturel Folkefest. Det store format passer kunstneren rigtig godt, faktisk foretrækker hun de store flader, når hun maler. Så hun var ikke i tvivl, da Skælskør Kunstforening kom med forespørgslen.

- Ja, ja, ja. Jeg elsker de store formater, og det bliver meget nørdet nu, men det er fedt at kunsten er en del af det arkitektoniske og er stedsspecifik. Det tager kunsten tilbage til hulemalerierne - det oprindelige - inden det blev til noget, vi flytter rundt på. Kunst i det offentlige rum kan noget helt specielt. Nogle vil hade det, nogle vil elske det, nogle opdager det ikke og andre vil stoppe op og falde i staver.

Tænk lyserødt

I Skælskør Kunstforening glæder de sig over, at det er lykkedes at få realiseret projektet med dekoration af tunnelen.

- Det er flere år siden, at vi talte om at få lavet gavlmalerier i Skælskør, men det har alle de andre byer jo. Vi synes faktisk også, at byen er for lille til at bære et stort gavlmaleri i bymidten. I stedet fik vi ideen med tunnellerne, men det skulle være en professionel kunstner og den helt rigtige kunstner til projektet. Det synes vi Mia-Nelle er, og vi glæder os til at følge processen og se resultatet, sagde Pernille Kirkeskov-Hansen.

Hvordan det endelige resultat bliver, ville kunstneren ikke sige noget om. Hun lader sig inspirere undervejs i arbejdet, men hun kunne dog afsløre, at man skal tænke lyserødt. Og det kan man godt forestille sig, når man betragter de malerier, der blev præsenteret ved ferniseringen.

Soloudstillingen med Mia-Nelle Drøschler kan opleves frem til den 15. september i Magasinet i Strandgade, og arbejdet med tunnelmaleriet kan følges frem til den 30. august.