Klik og se annoncen

Folkefest: Lørdagen starter med det populære gratis morgenbord kl. 10 - 11, hvor forretninger i Algade gør deres yderste for at byde på dejlig morgenmad og hygge om kunderne.

Også Bruuns Hjørne har et flot morgenbord, og har man lyst til en gang hyggelig fællessang, så er det i Kosmorama kl. 11.30. Her synger Villy Jensen, Finn Molsted og Stig Thorup for.

Skælskør Bådelaug holder pålidelighedssejllads, der er rundvisning på kirkegården, og adgang til kirketårnet, der er fiskeriauktion hos Fiskehuset, man kan få en tur med pariserbussen, for bare at nævne nogle af de aktiviteter, der får hele byen til at summe.

Det er for børn

Børnene skal heller ikke snydes. Der er skattejagt på Bymuseet, politiet er klar med den mobile politistation ved Falck stationen, som også holder Åbent Hus, er der waterballs og klatretårn, Ninja-skolen er på plænen, Gerlev Legepark byder på spillestand, kamp- og klaplege mv, der er bordrollespil i Sejlerstuen og selvfølgelig det populære Børneloppemarked.

Og mon ikke der bliver rift om pladserne, når det store børneshow med Motor Mille fra Ramasjang gæster Det Røde Pakhus klokken 10.30.

Her kræver det billet for at komme ind og den kan hentes gratis på Skælskør Bibliotek eller på www.slagelsebib.dk, så længe der er billetter.

Lørdagen slutter med fest

Der er et udførligt program, dels et for børn og så det store program, som kan hentes på biblioteket, Bykontoret eller hos Nytorvsbageren.

Lørdag aften sluttes med fest i det Røde Pakhus.

Spisebilletter kan købes til 200 kroner på www.ar2000.dk. Fra kl. 21 kan man for 50 kroner danse med til What's Up med gæstesolist Marlene Holmelund.

Alsidig søndag

Søndag den 1. september er der økologisk høstmarked på Glænø fra 10 - 16, Guldagergaard har keramikudstilling fra 10 - 15, Danmarks Busmuseum er åbent 10 - 16, der er kunstudstilling i Magasinet med Mia-Nelle Drøschler, og på det gamle rådhus er der historisk fotoudstilling med fotos fra Algade, og udstilling med Skælskør Skoles Kunsttalentklasser.

Den 20. kulturelle folkefest slutter søndag aften kl. 19.00 i Kosmorama. Her vises den unge kunstner Kim Richard Adler Mejdahls første spillefilm 'Days of Al'. Mange vil huske Kim Richard Adler Mejdahl, som stammer fra Skælskør, for den meget spændende udstilling i den gamle stationsbygning sidste år. Nu har han altså lavet en spillefilm, en slags landbrugsgyser, der sammenfletter en lille fortælling om en mands mentale sammenbrud med en større fortælling om den omfattende svineproduktion i Danmark. 'Days of AL' er en visuel eksplosion af filmteknikker og animation. Gratis billetter kan afhentes fra Bykontoret, hvis der er flere pladser. Aldersgrænsen er 15 år.

Pernille Kirkeskov og resten af bestyrelsen har sat alle sejl til for at den kulturelle folkefest også for 20. gang kan byde på noget for enhver.