Klik og se annoncen

Tekst og foto: Steen Andresen

Udvikling: Man havde sat stole op til 70 borgere. I Slagelse var der mødt 60 borgere op. Men man fik rigtignok travlt i Det røde Pakhus i torsdags, da der mødte 150 interesserede borgere op omkring Kommuneplan 2017 i Slagelse kommune.

Slagelse kommunes Plan og Udvikling havde indkaldt til møde omkring kommuneplan 2017, som er i høring indtil 1. september 2017. Steen Olsen (S) bød velkommen og sagde i sit oplæg, at man skulle være opmærksom på, at kommuneplaner er den overordnede plan for udviklingen i et lokalområde.

Det er kommuneplanen, der afstikker de rammer, der skal danne baggrund for den udvikling et område vil opleve de næste 10-12 år.

Skælskør

Skælskør Erhvervsforenings formand Pia Kimer Jacobsen tog over og fremlagde foreningens ønsker for kommuneplanens indhold lokalt.

Pia Kimer indledte med at nævne de unikke naturoplevelser man kan få på Agersø og planerne om at oprette en naturpark indeholdende områder fra Bisserup i syd over Agersø, Omø til Gerdrup i nord. En naturpark er et større sammenhængende område, hvor der er fokus på at give naturen et løft og at højne oplevelsen af naturen. En tanke, der kan øge fremtidig turisme og bosætning. Og dette giver øget omsætning i butikkerne og vækst hos håndværkerne, påpegede Pia Kimer.

Kunst og kulturen var erhvervsforeningsformanden glad for var et fokusområde for Skælskør i kommuneplanen.

Helt personligt ville Pia Kimer gerne inddrage Skælskør gl. Rådhus i kommuneplanen, da der p.t. bliver arbejdet lokalt for anvendelse af det gamle rådhus til glæde for hele kommunen. Et hus med kunstudstillinger af høj kvalitet, romantiske vielser og eksklusive vinsmagninger i den gamle rådhussal.

Omkring handelslivet talte formanden for et attraktivt udbud af detailbutikker i bymidten, og derfor dagligvarebutikker samme sted. At etablere dagligvarebutikker udenfor bymidten ud over Kongeåsen var ikke et mål.

Indsigelsesfrist

Jo, der var mødt mange interesser fem, og efterfølgende stod forskellige embedsfolk for redegørelse af planer på områderne Kulturhistorie, erhverv, butiksliv og boliger. Og her må det siges, at specielt planerne for den gamle højskolegrund var der delte meninger om.

Men kig selv kommuneplanen igennem på Slagelse kommunes hjemmeside under Borger og søgeord Kommuneplan 2017.

Møde om kommuneplan 2017 i Korsør er onsdag den 16. august kl. 17 - 19 i den gamle Sparekassen Sjælland i Havnearkaderne.

Indsigelser sendes til Slagelse Kommune, Plan, Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse eller på E-mail: plan@slagelse.dk senest den 30. august 2017.