Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Camping: Ordet 'Glamping' er dukket op i det danske sprog. Bag det gemmer sig den simple forklaring luksuscamping i den forstand, at her er en del faciliteter skruet en tand op, frem for at du selv skal have telt og al udstyr med i bagagerummet. Og samtidig er prisen overkommelig.

Jens Schou fra Abildgård Interiør i Rude har denne sommer etableret noget derhenad. På sin grund på Næstved Landevej har han slået to store tippier op, der er indrettet med sovepladser til fire - to voksne og to børn i behagelige senge og på madrasser.

Hele lejrområdet er indrettet med køkkenbord, spisebord og grille. Der er køkkenservice, køleskab, strøm til mobilladeren og vand til rådighed lige i nærheden.

Kun toiletforholdene er ikke for de allermest sarte, men dog eksisterende, og der er pt. ingen badefaciliteter. Der er i hele opbygningen af tippilejren lagt stor vægt på naturen og valg af naturlige materialer.

God gang i bookningerne

'Det er blevet taget godt imod allerede,' siger Jens Schou, der under et opslag på facebook under 'Sov ude i Rude' har fået god respons på tiltaget og en del bookinger.

Ideen om de to tippier har initiativtageren gået med i godt fire år. 'Når man nu selv er friluftsmand,' fortæller Jens Schou, der ser tippierne som et alternativ til de mange shelters rundt om i vores lokalområde. Her kommer man også helt tæt på naturen, men på en lidt mere bekvemmelig måde.

Gårdbutik genåbnet

Jens Schou sørger for at gæsterne bliver guidet godt på vej til oplevelser og indkøbsmuligheder i lokalområdet. Han har i samme forbindelse også genåbnet sin gårdbutik på Næstved Landevej med et udvalg af brugskunst, lamper, tekstiler mv. i en rå og rustik stil. Butikken er åben lørdage og søndage, begge dage kl. 10-16.

De to tippier lejes ud på døgnbasis. Hvor lang sæsonen strækker sig, har Jens Schou ikke taget endelig stilling til endnu, det må komme an på hvordan vejret arter sig og forhåbentlig er der en god, lun sensommer i vente.

Sikkert er det dog, at Jens Schou lytter til tilbagemeldingerne fra gæsterne, så han kan optimere tippilejren yderligere.

Læs mere under 'Sov ude i Rude' på facebook eller kontakt Jens Schou fra Abildgård Interiør for flere oplysninger.