Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: En splinterny webshop med både kød, pålæg, røgvarer og færdigretter. Det er det nyeste tiltag hos Søren Kolberg, Kolberg Kød på Karolinevej i Slagelse. Også her er man hårdt ramt af coronanedlukningen. Men frem for at fyre en eller flere ansatte, er Søren Kolberg gået den modsatte vej: Han har ansat en ny medarbejder, og de seneste uger er den ny webshop blevet kørt i stilling, før den mandag gik i luften for alvor.

Her er et stort udvalg af kød- og røgvarer og forskellige færdigretter, lige fra salater til hotwings, krebinetter med stuvede ærter og gulerødder og forloren skildpadde m.m. Alt er illustreret med farvebilleder, og varerne kan bestilles til både dag-til-dag afhentning i butikken, dag-til-dag levering i Slagelse indenfor bygrænsen ved køb for min. 299 kr., og til hele landet ved køb for min. 349 kr.

Kødet pakkes i termokasser med is, så varerne fint kan holde sig et helt døgn.

Målgruppen ligger således både inden- og udenfor bygrænsen: - Til de ældre i Slagelse, dem der er dårligt gående - eller dem der ikke har tid til at køre herud og stå i kø, fastslår Søren Kolberg, som har erfaring for at folk gerne kommer også langvejs fra.

- Vi kan se at når vi sælger for eksempel vores bacon og parmaskinker og forskellige slags delikatesser indenfor røgvarer, så kører de gerne en lørdagstur herop og handler, hvad enten de kommer fra Storkøbenhavn, nord for København - eller Stevns Klint. Hvis vi i stedet kan sende varerne til dem, så tror jeg virkelig en webshop kan gøre en forskel, fastslår Søren Kolberg.

- Vi skal virkelig fortælle folk, at vi her i Slagelse har en butik, som kan både pølsemageri, pålæg, røgvarer og krogmodnet dansk kød.

Vi har de sidste par år fået stadig flere ind i butikken og og handle, og vi skal sørge for at de får nogle ordentlige varer. Det er meget vigtigt, at de varer vi har, er ud over det almindelige. Og så har vi danske varer, understreger Søren Kolberg.

- Vi er også begyndt at sælge amerikansk kød, det er godt og det er mørt!

Brunch, tapas og fredagskylling

Søren Kolberg lægger ikke skjul på at coronatiden er og har været en stor udfordring for Kolberg Kød.

- Der skal virkelig ske noget, hvis vi skal samle den omsætning op, som vi har tabt på vores grillarrangementer - vi mangler over 50%, konstaterer Kolberg, som ud over den nævnte webshop også har iværksat andre initiativer.

- Vi laver mange brunch- og helt utrolig mange tapasanretninger.

Et af de nyere tiltag er fredagskylling, som er blevet en stor succes: - Om fredagen sætter vi kyllinger over i grillen og sælger en halv kylling med tilbehør for 69 kr. Fremadrettet bliver det også muligt at vælge porchetta som variation, så man i stedet for kylling får to store skiver porchetta.

Ænder og flæskesteg juleaften

Hos Kolberg Kød er det en mangeårig tradition at kunderne her kan bestille stegte ænder og flæskestege til julemiddagen d. 24. december. Sådan bliver det også i år.

- Vi gør som vi plejer: fra kl. 17.30-18.30 kan man komme og hente sin grillstegte and eller flæskesteg, og få en hjemmelavet sovs med, smiler Kolberg. Den grillede julemad har været et fast årligt indslag de seneste 24 år, men færdiglavet sovs er kommet til undervejs.

- Jeg blev skældt ud over at de selv skunne lave sovs. Så jeg står herude og laver mere end 300 liter sovs.

Også her er kunderne både lokale og tilrejsende.

- Blandt andet en familie fra København, som holder jul i Odense. De drejer hvert år lige ind og henter en and og en flæskesteg og en gang sovs.

Både ænder og flæskestege steges på dagen.

- Vi har ni mand på arbejde d. 24. december. De møder kl. 6 og går hjem kl. 18 - og så tager jeg selv rengøringen bagefter, smiler Søren.

Se evt. mere om både webshop og øvrige tiltag på www.kolbergkød.dk