Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Forår: Søndag den 14. april kaldes Økodag, og det er en kvæg-festdag over hele landet. Det er nemlig den dag, hvor alle de økologiske malkekøer lukkes ud på det friske forårsgræs efter den lange vinters ophold i stalden.

Og det er ikke alene en festdag for kvæget: Over hele landet inviterer landbrug med malkekøer til 'åben gård', så alle kan komme og opleve at se køerne bliver så henrykte for at komme ud på græs, at de hopper, danser og ræser rundt på marken, totalt forårskåde.

Kig ud på Toftegård

Ude på Glænø ligger Toftegaard, og her kan man også opleve det glade, dansende økologiske kvæg. Her er det bare ikke malkekøer, men de bæredygtige jerseytyrekalve og -stude, som fedes op under navnet Glænø kalv & ko.

Og de bliver mindst lige så forårskåde, eller det var de i hvert fald sidste år, hvor omkring 150 gæster fik den gode oplevelse på Glænø. Alle kiggede med, grinede og klappede begejstret.

Toftegaard åbnes i år for gæsterne den 14. april kl. 11, og kl. 12 lukkes kvæget ud.

I alt 30 forventningsfulde og forårskåde jerseystude danser drønende ud på engen, og kl. 13 er arrangementet slut. Så er jerseydyrene også så trætte af danseriet, at de bare guffer græs i sig.

Henrik Terkelsen fortæller, at man kan købe kaffe, saft og kage, og mellem kl. 11 og 12 vil Henrik Terkelsen og naboen Carsten Søgaard fortælle interesserede om den bæredygtige økologiske kvægproduktion, som ikke kun giver højere dyrevelfærd, men også er en gevinst for klimaet og naturen.

Toftegaard ligger på Glænø Skovvej 10, Glænø, og der er gode parkeringsmuligheder for alle interesserede.