Klik og se annoncen

Tekst: Steen Andresen. Foto: Annette Petersen.

Rude: Det handler om at støtte Børnelungefondens livsvigtige arbejde for børn med kritiske lungesygdomme, fortæller Kirkeskovsskolens nye leder, Anette Petersen. På Kirkeskovsskolen havde der ugen før selve løbet været afholdt et 'kick-off' arrangement, hvor vicekaptajn Johnny Reimer Glerup fra Team Rynkeby Vestsjælland holdt oplæg for skolens elever.

Her fortalte han om selve arbejdet bag Børnelungefonden, og hvor vigtigt det er at hjælpe, og hvor små som store bidrag alle gør en forskel. Eleverne havde også mulighed for at høre om Johnnys ture på cyklen fra Slagelse til Paris, og til sommer tager han sin 4. tur til byernes by.

Efter besøget af Johnny havde eleverne en uge til at finde sponsorer, der ville støtte deres løbetur, og ikke mindst ville være med til at støtte Børnelungefondens arbejde.

I år var sponsortanken ændret således, at der ikke længere er fokus på, hvor mange penge den enkelte elev tjener på at løbe, men fokus er udelukkende på, at 'Børn løber for Børn', og alle bidrag er lige vigtige.

Highfives og ros

På selve dagen fik Kirkeskovsskolen besøg af Rynkebyrytterne Michael Christensen, der skal cykle til Paris for anden gang, og Hans Avenstrup, der skal på sin første tur til Paris.

De kom for at være med til den fælles opvarmning inden løbet og heppe på skolens elever, der i en halv time løb en rute på 500 meter. Og ikke mindst takkede de for elevernes opbakning.

De betyder meget for eleverne at høre om hvad deres penge går til, fortsætter Annette Petersen, og ikke mindst møde nogle af rytterne der skal cykle til Paris. Michael og Hans uddelte masser af highfives, ros, smil og anerkendende tilråb til skolens elever, forældre og lærere, der indledte påskeferien med at løbe for at hjælpe andre.

I ren Rynkebyånd fortæller vi ikke skolens indtjente beløb, men vi kan roligt sige, at skolens elever har gjort en kæmpe indsats og fundet mange vigtige sponsorer, afslutter skoleleder Annette Petersen.