Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Vintergækker: Hvem har ikke fået et gækkebrev, sirligt klippet og med et lille vers, der slutter med teksten: Mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker!

Og så var det med at gætte, hvem brevet var fra. Man havde faktisk god tid, men måtte kun gætte tre gange, og fandt man ikke afsenderen kostede det et påskeæg!

Festival med Galanthus og Helleborus

Spiren på Stigsnæs ved Skælskør havde vintergækkefestival i weekenden, og der var sort af mennesker hele lørdagen. Fra Ålborg, Esbjerg, det hele Sjælland og Fyn og Sverige.

For der var vintergækkefestival og juleroserne og påskeklokkerne stod og pralede i alle farver i det store drivhus!

Vintergæk eller på latin Galanthus nivalis, også kaldet almindelig vintergæk, er en urteagtig løgplante med en roset af grundstillede linjeformede, blågrønne blade og hvide, dråbeformede blomster. Blomsten er regelmæssig og 3-tallig, men fremtræder dråbeformet.

Men hvem vidste, at der faktisk findes omkring 20 forskellige arter, hundredevis af sorter og mere end 500 navngivne hybrider.

Entusiaster

Og der var skotten fra Edingburgh Mickey Little, hans makker fra Holland samt eksperter og dyrkere fra eksempelvis Lunderskov der var mødt for at sælge nogle af deres fremdyrkede hybrider af vintergækker. I prislag fra omkring 50 til 1500 kr. for en lille Galanthus med én blomst!

Og jo, den lille hvide forårsbebuder bøjede hovedet i ærbødighed overfor disse vintergække entusiaster, der værnede om deres hybrider, så det var en fornøjelse.

I mylderet af juleroser (Helleborus) og påskeklokker, der lokkede publikum med deres fantastiske farveflor på en regnfuld og stormende lørdag-søndag!

En travl dag for Marianne Rostén og hendes mand, børn og svigerdatter samt alle de smilende hjælpere, der elsker at gå rundt blandt de mange blomster.

Og hvis du selv vil have oplevelsen, så er der åbent i februar og marts fredag, lørdag og søndag fra 10.00 - 16.00 eller efter aftale på tlf. 20634017.

Du vil ikke fortryde det!