Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Erhverv: Egentlig starter det hele med den brand, der natten mellem den 3. og 4. juni i 2018, ødelagde det ellers nyrenoverede fiskehus på havnen i Skælskør. Lokalerne var ubrugelige, og mange timers arbejde og hundredtusindvis af investerede kroner var blevet til aske.

Dengang stod Henriette og Kurt Hansen, der driver Fiskehuset, frem sammen med Jørgen Ibsen, som de forpagter bygningerne af, og fortalte at der nok skulle blive Fiskehus igen, så snart forsikringssagen var afsluttet.

Det har nu ændret sig, og parterne står i en juridisk strid, der i sidste ende kan komme til at betyde, at der pr. 31/3-2019 ikke længere er fiskehus på havnen i Skælskør. Det har betydet, at Kurt Hansen ikke længere kan være sikker på, at forretningen kan drives videre.

- Det er så ærgerligt og frustrerende, at vi er endt her. Vi prøver at finde en mindelig løsning, og vil helst have, at vi kan blive enige om, at vi selvfølgelig kan fortsætte med de planer, vi hele tiden har haft. Vi vil helst lægge energien i udviklingen af Fiskehuset, men lige nu er det svært, når vi ikke ved, om vi har et lokale efter 31. marts.

Har opsagt uopsigelig aftale

Uenigheden mellem bortforpagter Jørgen Ibsen og forpagtere Henriette og Kurt Hansen opstår, ifølge Kurt Hansen, i efteråret, da forsikringens afgørelse ligger klar. Der er efter sigende tale om at der tilkendes et højere beløb til genopbygning, end det Henriette og Kurt har en aftale om at købe stedet for, inden for en fireårig periode.

- Da den vurdering kommer, ønsker Jørgen at købsprisen skal stige, men det vil vi ikke gå med til, og derefter er det hele gået i hårdknude. Vi har en 10årig uopsigelig lejekontrakt med en købsaftale, der skulle sikre os, at vi kunne købe Fiskehuset inden for de næste fire år. Derfor bekostede vi også selv flere hundredetusinde i renovering af lokalerne og byggede et udendørs serveringsområde. Det er bare spildt nu. Vi mener ikke, at han bare kan opsige den aftale, der ligger, men det arbejder advokaterne på at finde ud af. Det må være til at finde en fornuftig løsning, og det er det, vi helst vil.

Stor opbakning

Der har været stor opbakning til Fiskehuset, siden det kom frem, at der var mulighed for, at det skulle lukke. Kurt Hansen fortæller, at der er rigtig mange kunder, der lige kommer forbi, bare for vise deres støtte, og at der nu også er politisk opmærksomhed på sagen.

Hos Skælskør Erhvervsforening ønsker næstformand Flemming Hansen ikke at kommentere på tvisten mellem de to parter, men vil gerne fremhæve vigtigheden af, at Fiskehuset fortsat er en del af byens handelsliv.

- De skal have al den opbakning de kan få. Vi er meget interesserede i, at det fortsætter. Henriette og Kurt er meget idérige, og de har skabt en god forretning på havnen. Som erhvervsforening er vi inde og yde den hjælp, vi kan tilbyde, men det juridiske må de to parter klare indbyrdes.

I Fiskehuset afventer de, hvad der skal ske i den nærmeste fremtid, og håber stadigvæk på, at der også er fiskehus på havnen i fremtiden. For som Kurt Hansen siger, så vil de helst bare drive deres forretning.

Det har ikke været muligt at få kontakt til Jørgen Ibsen selv, og hans advokat, Jens Iversen fra Advodan i Slagelse, ønsker ikke at udtale sig om sagen.