Klik og se annoncen

Den game røde Volvo B11 fra 1938 fra Busmuseet var linet op langs rådhusets facade. Det indikerer at nu udkommer Jul i Skælskør. I år den 32. årbog i rækken af årbøger. Ved 17-tiden stimlede forfattere, hjælpere og borgmestre op ved det gamle rådhus fra 1896 for at overvære dels udgivelsen af Jul i Skælskør 2019, dels indvielsen af lys på Pomona og rådhuset.

Lys på rådhuset

Et ønske fremsendt i 2018 fra foreningen Jul i Skælskør, foreningen Jul på det gamle rådhus og Skælskør Lokalråd, fortalte borgmester John Dyrby Paulsen i sin indvielsestale. Og nu kan vi ikke mere modstå Steen Andresens pres for at få ansøgningen gennemført. Så som et led i renoveringen af rådhuset i 2020 har fa. Langkjær nu installeret dels lys på rådhuset og dels på Pomona. Med disse ord vil Steen Andresen tænde lyset. Som sagt så gjort, og ved hjælp af en gammeldags generator som i Olsenbandens tid blev huset og skønne Pomona illumineret.

Herefter gik de mange borgere op i rådhussalen, hvor der var læskende Harboe julebryg. Steen Andresen indledte sin velkomst med en tale på vers omkring 'Skælskør er inde i en oplysningstid', idet han hentydede til, at det gamle rådhus er ved at vågne op til en ny tid.

Årbogen

Der var trængsel i den gamle byrådssal, hvor hele tre borgmestre deltog, nemlig Ole Drost, Sten Knuth og John Dyrby Paulsen. Og redaktør Steen Andresen gik i gang med sin tale omkring udgivelsen af årbogen nr. 32 i rækken af årbøger om Skælskør og omegn. Vekseltale med sang. 'Tørresnoren' var melodien, og Stig Thorup Rasmussen akkompagnerede på sin harmonika.

I talen var der naturligvis tak til makkeren Ib Markvardsen, der har været med fra starten i 1988 til alle annoncører og skribenter. Og en tak for lyset omkring et rådhus der er ved at vågne op fra sin Tornerosesøvn!

Og så blev kassen åbnet, og den nye årbog kom frem i lyset. En smuk årbog med et omslag af Leila Joensson fra Stigsnæs. En fantastisk ramme omkring 100 spændende sider lokalt stof. Fra Athur Møllers barndomserindringer i Skælskør, til Bisserup Brandberedskab., Skælskør Andelsslagteri, Rådhusets fortræffeligheder til restaurant Vandvids lokale islæt.

Sprællekvinde

Som egentlig startede som en sprællemand. Men i år var det en kvinde, der overtog sprællepladsen efter Museumsforeningsformand Hans Jørgen Konradsen. Det blev Vibe Larsen, Matadors anden moder, der omdanner den gamle købstad til Korsbæk en vanvittig nostalgisk dag den anden lørdag i august!

Vibe Larsen var meget glad for sin udnævnelse, der endog blev krydret af overlevering af en rigtig sprællekvinde lavet i træ af Ib Marquardsen. Endvidere fik hun af Hans Jørgen Konradsen overrakt nissehuen, der indeholder broderede navne på alle sprællemænd og kvinder gennem de næsten 30 år, de er blevet udnævnt.

Jo, en spændende aften med hygge, humor, sang og musik. Med glade udgivere og forfattere, der fik et brag af en udgivelse af en rigtig flot og spændende Jul i Skælskør 2019.

Bogen kan købes i Bog og Idé på Algade og koster 150 kr.