Klik og se annoncen

Tekst og Foto Steen Andresen

Skælskør: Jeg kom ind i Museumsforeningen for Skælskør Bymuseum for 15 år siden i den nu snart 25-årige forening. På et tidspunkt, hvor økonomien var elendig, fortæller Jørgen Kok på sit afskedsmøde i bagkontoret på Bymuseet i sidstevuge, og det er rettet op nu, vil jeg sige.

Og jeg var da med til at vi beholdt vores suverænitet i forhold til at afholde os fra at deltage i et repræsentantskab i Museum Vestsjælland, dengang sammenlægningerne tog sin begyndelse.

Og Jørgen Kok har været med til at lave de vedtægter foreningen kører efter i dag. Det har været sjovt og givende at møde alle de mange mennesker gennem mit Museumsarbejde i Museumsforeningen.

Vi er i dag i Museumsforeningen186 medlemmer - i 2014 var det 107, bryder kasserer Stig Hansen ind. Museumsforeningen er en slags Venneforening for Skælskør Bymuseum, som i virkeligheden drives af en helt anden bestyrelse.

Formidler

Jørgens kæphest har altid været formidlingen, som han mestrer til perfektion. Og han har netop været kustode sammen med sin veninde Dorthe, hvor de havde 71 mennesker gennem hoveddøren til Ladywalk. Jo, replicerer Dorthe, men de 30 af dem skulle ind på toilettet, fortæller Jørgen Kok grinende.

Jørgen Koks humor og selvironi fornægter sig ikke.

Men Jørgen vil fortsat deltage i formidlingsarbejdet, hvis der er brug for det, har han lovet bestyrelsen.

Ved afskedsceremonien sagde et bestyrelsesmedlem bl.a. disse ord til Jørgen Kok: 'Artikler og ord med hans humor og sjæl, skønt tiden var grum og hverdagen fæl! Jørgen er historiens formidler af 1. klasse, og minsandten om ikke han osse ved en masse! Og manden kan snakke og alle forføre, alle bliver begejstret og ganske Skælskøre.. Jo, Jørgen er unik blandt folk, der kan fortælle, når et lille hus på vejen bliver til en hel novelle!