Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Skælskør: Inde bag vinduerne i Algade 37A er der sket en stor forandring de seneste måneder. Lokalet er blevet lyst med hvide gulve, og væggene er prydet af englemotiver. Inde bag vinduerne gemmer sig også en historie. En historie om at ramme bunden, være drænet af depression og angst, diagnosticeret med posttraumatisk stress syndrom og medicineret for hjerterytmeforstyrrelser, og så rejse sig ganske langsomt igen. Finde ind til sit kald og slippe kontrollen og de gamle mønstre.For Jeanette Broszka har det været en udviklingsrejse, der har taget to år indtil videre, og som nu har ført hende til en tilværelse som selvstændig clairvoyant, healer og tarotlæser. Noget hun absolut ikke havde kunne se for sig, da hun levede med fysisk og psykiske problemer og et liv, der som de fleste andres var styret af økonomi, trygge rammer og faste forestillinger om, hvad det rigtige er.

- Jeg havde fuldstændig mistet kontakten til mit menneskelige selv. En nat vågnede jeg, og var helt ude af den. Jeg begyndte at græde helt uhæmmet, og hele rummet var oplyst og lige med et forsvandt alt lys, og der blev mørkt igen. Jeg fornemmede, at det ikke var mine følelser, men at de tilhørte en anden. En pårørende tæt på mig har nogle udfordringer, og jeg var virkelig bange for, at jeg lige der havde mistet ham. Heldigvis fik jeg en sms fra ham om morgenen. Senere opdagede jeg, at disse følelser tilhørte en ung mand, som havde taget livet af sig selv. Hans ønske var at nå sine forældre og fortælle dem, at alt var godt på den anden side. Han havde spurgt til, hvordan han kunne nå sine forældre og havde fået anvist mig, og sådan vågnede mine spirituelle evner for alvor.

Skulle slippe alt

Det hele tog fart efter at Jeanette Broszka begyndte at læse til psykoterapeut, og fik åbnet op til sin underbevidsthed. Under en rejse til Budapest for to år siden, oplevede hun, at hun under en meditation, forsvandt ud af sin krop, og vidste instinktivt, at hun ikke længere behøvede sin medicin mod hjerterytmeforstyrrelse. Det blev for alvor et vendepunkt i hendes liv, og da hun kort efter fik tid hos en anerkendt russisk clairvoyant, der var på besøg i København, fandt hun ud af, hvad hendes sjælekald var.

- Det var en vild oplevelse. Hun fortalte mig, at jeg havde en stor hjerteåbning i vente, hvis jeg gik med mit sjælekald, og at jeg var en gammel sjæl, som skulle bruge dette liv til at undervise andre i åndelighed. Først skulle jeg igennem mine egne skygger og lære at slippe alt kontrol og have tillid til mig selv og mine langsomt vågnende evner. Hun sagde også, at jeg skulle kontakte mit højere selv, som vidste hvad jeg skulle, og at det ville guide mig videre på rejsen. Siden da har jeg lagt tarotkort hver dag, og levet efter det mit højere selv fortæller mig, via mine tarotkort.

Uden indkomst

Den nye indsigt fik Jeanette Broszka til at forlade sin mand, sige sit job som plejemor op og arbejde på at slippe det materielle.

- Det var virkelig svært i starten. Og jeg var rædselsslagen første gang, der skulle betales husleje, men pengene kom i form af nogle uventede feriepenge, og sådan har det egentlig været lige siden. Jeg har været uden indkomst i snart 2 år, og det har hele tiden løst sig. Jeg har sluppet alt, og har fået det hele tilbage igen. Når jeg har lagt mine kort og fået besked på at handle, så har jeg gjort det. Lige fra at forære mine ting væk til at stoppe med at spise sukker, kød og ryge. De problemer, jeg har haft med min familie, har jeg fået healet ved at turde være i smerten, skylden og skammen, og i dag har jeg fået min familie tilbage. Min mand og jeg er sammen igen, og jeg har lært at jeg godt kan stå på egne ben og klare mig selv. Det har befriet mig mentalt, fysisk og åndeligt, at jeg gik hjertets vej.

At turde være med smerten

Nu er det næste store skridt i Jeanette Broszkas liv, at få gang i det her med at være selvstændig. Lokalet har hun haft siden oktober, men det er først nu, at hun ved, der skal ske noget.

- Alt indtil nu har været en prøvelse, vi bliver alle sammen testet i vores tro, styrke og tillid.

De mennesker, jeg kan hjælpe, de skal nok finde mig. Dem der kommer her, har typisk problemer, som minder om dem, jeg selv stod med, og jeg ved, at jeg kan hjælpe dem til et bedre liv. Alt er energi, og hvis vi tillægger vores tanker eller følelser negativ energi, blokerer denne energi sig i vores krop. Det er her, jeg kan hjælpe folk ved at gøre opmærksom på, om det er tanker eller følelser der blokerer dem i deres krop. Det er nemlig sådan at alt det, vi ikke vil være med, ikke vil lade os være. Alt er planlagt langt hen ad vejen i vores liv, men hvordan vi vælger at agere på det, er frivilligt. Så hver gang vi møder en krise, er der en mening med det. Så skal vi en anden vej, og det kan være svært at finde ud af selv. Det er da også grænseoverskridende for mig at dele min historie og alle de personlige ting, men jeg gør det fordi det er mit sjælekald at hjælpe andre. Og hvis jeg ikke tør skinne mit lys, hvordan skal jeg så lyse vejen op for andre, så de ved at der er en vej ud af mørket.

Jeanette Broszka tilbyder clairvoyance via tarotlæsning samt healing. Det gør hun fra lokalerne i Algade, men hendes virksomhed kan også findes på Facebook som JB-Magikeren.