Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Erhverv: Champagnepropperne sprang i ordets bogstaveligste forstand, da Viminco A/S fra Skælskør tirsdag eftermiddag fik overrakt Initiativprisen 2016 af DI Vestsjælland.

'Det er overvældende. Vi går hernede i Skælskør og passer og selv - tror vi,' lød det fra administrerende direktør Morten Lassen, da han takkede for prisen.

'Anerkendelse er dejligt, især når det er uventet. Og anerkendelsen, den tilhører jer,' sagde direktøren idet han sendte æren videre til sine medarbejdere, der alle var inviteret med til overrækkelsen i Postgaardens festlokaler.

LÆS OGSÅ: Succeser i Slagelses erhvervsliv blev hyldet

'Det her kan ikke lade sig gøre uden jer medarbejdere. Klap jer selv og en kollega på skulderen og smil. I er gode og I har fortjent det.'

Men udover at rose medarbejderne for deres daglige indsats, for deres evne til at være konstruktive, engagerede og omstillingsparate, så fulgte der også en forpligtende opgave med. 'I skal være med til at sætte Skælskør og Viminco på landkortet.'

For selv om borgmester Stén Knuth kaldte Skælskør for vækstkanten, så er det også ude på kanten. Og Viminco mærker, som flere øvrige lokale virksomheder, at det er svært at rekruttere særligt specialister her i området, en af virksomhedens helt store udfordringer.

LÆS OGSÅ: Ni nominerede til prisen som Årets Landdistriktsindsats

Initiativ og virkelyst

Når det er Viminco A/S, der får Initiativprisen, så er det fordi de i høj grad lever op til netop det, der skal til for at vinde, nemlig 'særligt initiativ og virkelyst'.

'Der er store forventninger til den danske vækst efter en række år med lav vækst i verden, og vi har brug for at vise de virksomheder frem, som lykkedes med det. Vi kan være stolte af Viminco,' siger Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland og fortsætter:

'80 pct. af de danske virksomheder er små eller mellemstore, og de har et kæmpe potentiale for vækst. Mange virksomheder lever fra dag til dag for at nå ordrer til kunderne og får måske ikke tænkt så meget over at få virksomheden til at vokse. Hos Viminco A/S viser de, at det kan lade sig gøre at skabe vækst, selvom man i forvejen løber stærkt i hverdagen.'

'Det er en benhård branche. Man skal være knivskarp for at ligge foran eller bare ved siden af konkurrenterne,' udtaler Søren Søgaard, der er særdeles bekendt med medicinalbranchen, idet han til daglig er ansat som vicedirektør i H. Lundbeck A/S.

Skælskør er godt med

Også borgmester Stén Knuth var på pletten med sin lykønskning med prisen. 'I har store ambitioner for fremtiden, og det glæder mig.'

Borgmesteren benyttede i øvrigt lejligheden til at takke DI Vestsjælland for at finde vej til Skælskør, der rummer flere gode virksomheder i vækst, udover Viminco A/S.

Viminco A/S er en dansk-baseret kontraktudvikler og producent af specialty og niche lægemidler. Virksomheden beskæftiger i dag mere end 80 medarbejdere og står i nærmeste fremtid overfor endnu en udvidelse af virksomhedens rammer på Lodshusvej.

Viminco A/S er udvalgt til Initiativprisen blandt 19 nominerede virksomheder fra hele regionen.