Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Julerier: Der er meget, der skal nås for de fleste i december - og nu er der heldigvis to ting mere, så sæt bare et kryds i kalenderen allerede nu både den 13. og den 17. december.

Den 13. december er det som bekendt Luciadag, og i Skælskør vil det blandt andet blive markeret med et flot heste-luciaoptog fra havnen, gennem Algade til Svanetorvet og videre til Nytorv.

Det er de erhvervsdrivende, der danner rammen om Nytorv, der står bag arrangementet, hvor ryttere fra både Rytterforeningen i Skælskør, Skelmosegaard, Neble Naturridning og Team Ege shetter rideskole deltager.

Det betyder også, at udvalget af heste bliver mangfoldigt i både race og størrelse.

Men selv om luciaoptoget kommer til at foregå til hest, bliver setuppet ganske traditionelt med sang, lys og luciakrone.

Lucia til hest

Optoget begynder fra havnen omkring kl. 16.30 og på turen vil heste og ryttere gøre stop ved Svanetorvet, hvor den traditionelle luciasang vil blive sunget, inden optoget fortsætter til Nytorv, hvor arrangørerne hver især har sørget for at bidrage med lidt julehygge i form af gløgg, honningkager, pebernødder., godbidder til hestene og meget mere.

Tidspunktet kl. 16.30 garanterer et tæt mørke, der nok skal gøre heste-luciaoptoget til et oplysende og smukt syn gennem Skælskør, da både heste og ryttere vil være iklædt tændte lyskæder.

På is med julen

Den 17. december er sidste søndag før juleaftensdag, så her er der alt mulig grund til at skrue op for julehyggen.

Det bliver der let ved at lægge vejen forbi Svanetorvet, hvor konceptet Ice For Kids, sørger for et læs isblokke, som alle over syv år kan 'gå ombord' i med hammer og mejsel. Kun fantasien sætter grænser for det færdige produkt, og der er råd og vejledning at hente undervejs fra en professionel isskulptør.

Samtidig parkerer Den Magiske Julebus på torvet - så bliver isblokkene for kolde og umedgørlige , er der mulighed for at søge lidt julehygge og varme ombord på bussen. Skælskør Marinegarde er som altid med på rytmesiden, når det gælder om at sprede julestemning i 'byen ved muslingestrandbredden'.

Så vel mødt til jul i Skælskør.