Klik og se annoncen

Agersø: I anledning af Naturens Dag afviklede Agersø Naturcenter formidlingsarrangement på Agersø havn. Det foregik i strålende solskin, og der var et flot fremmøde af børn og voksne fra både Agersø som fra fastlandet.

30-40 børn og voksne var samlet omkring Agersø Akvarium. Ålekvabber, ål, havkarusser, savgylt, fladfisk og kutlinger viste sig frem i det 5 meter lange akvarium. Derudover var der selvfølgelig krabber og ålekvabber i mindre bassiner, så børnene kunne kigge nærmere på dem. Krabberne blev vejet af børnene og den største krabbe - en blå han-strandkrabbe - vejede 88 gram.

Susanne Carlsen, Anne Carlsen og Anne Bjergvang var dagens naturværter og undervejs blev en sprællevende makrel slagtet til stor glæde for børnene. Børnene konstaterede bl.a., at fisk bløder ligesom mennesker, når man skærer i dem, at de har tarme og at friske fisk lugter af saltvand. Makrellen blev varmrøget sammen med ål- og ålekvabber og så var der smagsprøver til alle. De lokale fiskere havde leveret både fisk og krabber og dagens overraskelse var en stor regnbueørred, som ankom midt i arrangementet.