Klik og se annoncen

Tekst: Steen Andresen

Agersø: Der stod en flok forventningsfulde kvinder på havnen på Agersø for at modtage den længe savnede sauna, som Agerø Husmoderforenings Morgenfruer har ønsket sig i et par år. Det var bidende koldt, og jubelen over ankomsten blev let behersket og rimelig fastfrosset. Men glæden var ikke til at tage fejl af.

Husmoderforeningen på Agersø har eksisteret siden 2015 og medlemstallet er i dag på 20 friske kvinder. Øboerne Anni Hyldebrink og Laila Andersen fik ideen til Husmoderforeningen, da de var med Agersø Strikkeklub i Riogordo i Spanien. Her stiftede de Husmoderforeningen den 8. marts 2015 på kvindernes kampdag og holdt stiftende generalforsamling i liggestolene i solen!

Vi søgte Friluftsrådet for midler til sauna-projektet allerede i 2015, fortæller talskvinde Laila Andersen til Skælskør Avis og Korsør Posten. Projektet blev imidlertid ændret undervejs, idet vores første projekt var en sauna på pæle i vandet, men da der fandtes en godkendt projekteret havneudvidelse af Agersø Havn, så kom Kystdirektoratet i vejen, og vi måtte begynde forfra. Arkitekttegninger, ansøgninger m.v. gennem et års tid var spildte, men vi var endnu forhåbningsfulde, idet vi havde bevillingen fra Friluftsrådet, Sparekassen Sjællands Fond samt Lars og Helen Frederiksens Fond, der trådte til med yderligere midler.

LÆS OGSÅ: Glænø-bonde er Årets Økologiske Håndværker

Vi gik i gang, ændrede projektet og fandt en spiller mere, og det blev Kvik-puljen i Landudvikling Slagelse, der støtter os med Kr. 50.000,- til Saunaen.

Nu er saunaen ankommet, og den skal nu placeres syd for havnekontoret, strøm tilsluttes, kortsystem påmonteres døren, rød/grøn lampe for ledig/optaget og så er der den detalje at i dette sne og frostvejr er det ikke muligt at lægge strømføring i jorden, så vi er ikke helt klar endnu, men vi glæder os, til vi kan bruge den.

Vi er i Husmoderforeningen stolte af senere på året at kunne præsentere saunaen i samarbejde med Fonden for Agersø Lystbådehavn for alle, da saunaen er et tiltag, som ikke alene Husmoderforeningens Morgenfruer, men også sejlere, turister, sommerhusgæster og øboere kan få glæde af, siger talskvinde Laila Andersen.

Vi håber rigtig mange vil få den naturoplevelse det er, når man rigtig får varmen i saunaen, for derefter at hoppe i Agersøsunds bølger og få sat gang i blodomløbet.

Det er sundt, det forlænger livet, det er sjovt og det styrker fællesskabet. Vi ønsker mere synlighed og tror på, at saunaen bliver et supertiltag for brandingen af Agersø.