Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Skælskør: Ideen opstod lidt ved et tilfælde for nogle år siden, og siden da har Erling Hansen og Leif Christiansen tilbudt lokale og turister guidede cykelture. - Det er hyggeligt at cykle sammen med nogen. Vi cykler begge to næsten hver dag alligevel, og så kan vi lige så godt vise rundt i vores skønne by, siger Erling Hansen, der har boet i byen siden 1966, og derfor kender mange flotte ruter. - Vi kan sagtens tilpasse turene efter, hvad dem vi guider, har lyst til at se. Hvis der er særlige interesser, finder vi ud af det. Jeg har både været omkring Borreby, Stignæs og Basnæs. Der var også en præstefamilie fra Fyn, der gerne ville besøge en kirke, så det gjorde vi.

En røverhistorie med på vejen

Leif Christiansen er født i Skælskør, og har boet i byen en stor del af sit liv - med små afstikkere indimellem.

Han plejer at krydre sine ture med lidt lokalhistorie og en enkelt røverhistorie indimellem.

- Det er ikke en guidet tur med store fortællinger, men det er en hyggelig tur, hvor jeg fortæller lidt om byens historie og gamle sagn. Det er frit efter min egen hukommelse, så jeg garanteret ikke for, at alt er 100 % korrekt.

Ganske gratis

Cykelturen udgår fra Sejlerstuens terrasse på Skælskør Havn, og der køres hver dag klokken 10.00. Turen kan for eksempel være på Fodsporet, det nedlagte jernbanespor, hvor der er prægtig natur. Videre til en gammel landsby, en flot skov og forbi de gamle gårde og de store godser.

Guiderne anbefaler, at man tager en kikkert og noget drikkelse med til turen, der normalt er på cirka 25 kilometer og tager omkring 1-2 timer - og der er toiletter på ruten, hvis der er brug for en tissepause. Cykler til hele familien stilles til rådighed - sejlere kan låne dem ganske gratis, mens andre skal betale 25 kroner pr. stk. Turen er gratis, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

- Hvis der er særlige ønsker til et andet tidspunkt eller en kortere tur, kan man kontakte mig eller Skælskør Bykontor. Vi laver gerne en særaftale, hvis vi kan få det passet ind, siger Leif Christiansen.

Søger flere guider

Selvom Leif Christiansen og Erling Hansen indtil videre selv har klaret turene, så vil de da gerne have et par guider mere.

- Vi kunne godt bruge en eller to mere, der har lyst til at være cykelguide. Man behøver ikke nogen forudsætninger, bare man kender området og kan fortælle lidt om Skælskør. Det kræver ikke stor historisk viden, og man kan være med til at planlægge sin egen rute, siger Leif Christiansen.

Vil du vide mere, kan du kontakte Skælskør Bykontor eller Leif Christiansen 22 94 53 56.